Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından sahtekarlığa karşı uyarı

Monday, 27.10.2014

Değerli Üyelerimiz,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, Türkiye Odalar ve Borsalar birliği’ne gönderilen yazıda;

 

Son günlerde bazı kişilerin sahte belgeler düzenlemek suretiyle İş Müfettişi ünvanını kullandıkları ve işyerlerine giderek teftiş yapacaklarını beyan ederek menfaat sağlamaya çalıştıkları ve iş mevzuat' ile ilgili kitap, dergi ve benzeri nitelikteki yayınlar ile toplantı, yemek, seminer organizasyonu davetiyeleri sanıkları yönünde duyumlar alınmaktadır.

 

Bakanlığımızı ve İş Teftiş Kumlu Başkanlığını kamuoyu huzurunda rencide eden bu tür olaylar dolayısıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması ihtiyacı doğmuştur.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca ücret karşılığında, herhangi bir kitap, dergi ve benzeri nitelikte yayın satılmadığı gibi, yine bu nitelikte eğitim, bilgilendirme ve benzeri bir faaliyetimiz de bulunmamaktadır. İş müfettişleri teftiş faaliyetlerini kanun, tüzük ve yönetmelikier ile sair mevzuata uygun olarak önceden hazırlanan ve kendilerine verilen teftiş programları dahilinde yürütmekte olup teftiş için gittikleri işyerlerinde, işverenlere ve ilgili kişilere "İş Müfettişi Kimlik Belgesini göstermek suretiyle kendilerini tanıtırlar.

 

Işverenler ve ilgili diğer kişilerin benzer durumlarla karşı karşıya kalmaları halinde, ilgililerden yukarıda bahsi geçen kimlik belgesini göstermelerini talep etmeleri. herhangi bir şüphe veya tereddüt halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile irtibata geçmeleri, sahtecilik, ya da dolandırıcılık halinde ise CumhuriyetSavcılıklarına başvurulması gerekmektedir.