MTO, KALİTESİNİ TESCİL ETTİRDİ.

Tuesday, 02.12.2014

Marmaris Ticaret Odası olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Oda ve Borsalardaki sistemlerin iş dünyası nezdindeki saygınlığını artırmayı, Odalar ve Borsaların hizmet türlerinin geliştirilmesini ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesini amaçlayan Akreditasyon Sistemi kapsamında çalışmalarımızı 2013-2014 süresince tamamlayarak 1 Aralık 2014 tarihinde Akreditasyon denetimine tabii tutulduk. Türkiye’deki oda ve borsaların “5 yıldızlı hizmet” vermesi için fırsat oluşturan Akreditasyon Sistemi, oda ve borsalarımızın yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasında öncü rol üstlenmektedir.

Türk Loydu denetmeni Şehnaz NALBANT ve TOBB Akreditasyon Kurulunda bulunan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Caner Urhan tarafından TOBB Akreditasyon Sistemi denetimlerimizi gerçekleştirdik. Denetimler sonucu B sınıfı akredite oda olduk. Bizden önce akredite olan 152 akredite oda-borsa camiasına katıldık; Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi uygulayan sayılı odalardan biri olduk.

Mehmet Baysal; “göreve geldiğimiz 6 yıllık süreçte üyelerimiz için en iyi hizmet kalitesini hedef seçen MTO, bu inancın, bu çalışmaların çabası ile  2012 yılında Akreditasyon ve Kalite Belgelendirmeleri için çalışmalarına hız vermiştir. Akreditasyonun ilk aşaması olan ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri kapsamında belgelendirilmeye hak kazanmak için personeli ile etkin ve hummalı bir çalışma süreci sonrası ISO 9001:2008 KYS (Kalite Yönetim Sistemi)  Belgesini 30 Nisan 2013’te alan Odamız TOBB Akreditasyon takviminin ilk yarısını tamamlamıştır. Odamız ISO 9001 ve Akredite oda olarak Marmaris’in tek kamu kurumu olmuştur. Marmaris’in ve üyelerimizin çıkarlarını her zaman ön planda tutan oda olmaya devam edecektir.

Bu sürecin sürekliliğini sağlamak ve hizmet kalitemizi üye ve personelimizin 0 memnuniyetiyle geliştirmek amacıyla sistemin gerekleri ile çalışmayı devam ettirecek olan Odamız, 10. Dönem Oda Borsaları arasında yer alan 40 aday içinde en yüksek puanlardan birini alarak B gurubu akredite olmuş ve hizmet kalitemiz belgelendirilmiştir.

 

Başta Türk Loydu Denetçileri olmak üzere, özveriyle çalışan personelimize, Akreditasyon İzleme Komitemize ve çalışmalarımız esnasında bizlere destek olan Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.