UMEM BECERİ 10 BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

Wednesday, 17.12.2014

İlçemizde UMEM Temsilciliğini yürüten Odamız, üyelerimizin hizmet kalitesini artıracak, personel ihtiyacını karşılayacak, maliyetlerini düşürecek bu projenin tanıtımı amacıyla 17 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 14:00’da Odamız Meclis Salonunda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantımıza turizm sektöründe hizmet veren üyelerimiz, eğitim kurumları müdürleri ve oda/birlik başkanları katıldı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Personeli Seher Taner Akgün ve Odamız Personeli Eylem Miray Apak tarafından gerçekleştirilen toplantıda UMEM Projesinde 8 Mayıs 2014 tarihli yönetmelik değişikliği ile hizmet sektöründe gerçekleştirilecek eğitimlerde ihale şartının kalktığı bilgisi verildi. Artık meslek okulları da sürece etkin olarak katılabilecekler. Marmaris’in iş ekonomisine ilişkin analizleri aktaran Eylem Miray Apak, UMEM Projesi ile Marmaris sektör ihtiyaçlarının karşılandığını, daha çok üyenin talepte bulunmasının önemli olduğuna değindi.

Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, Odanın her türlü mesleki eğitim ve hizmet kalitesini artırıcı projede üyelerine destek olduğunu, bugüne kadar sektörlere yönelik açtıkları kurslarla ve hijyen eğitimleri ile toplamda 2600 kişiyi belgelendirdikleri açıkladı. Odanın, üyelerin taleplerine her zaman açık olduğunu dile getiren Baysal, www.mto.org.tr sayfası ve facebook sosyal hesabı üzerinden de Odamıza taleplerini iletebileceklerini belirtti.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (BECERİ'10) Projesi ile Marmaris’te Odamız işbirliğinde açılan kurslar

5 Kasım 2012 tarihinde başlayan Depo Sorumlusu Kursu 23 Ocak günü tamamlandı, 16 kursiyer başarılı oldu.

17 Aralık 2012 tarihinde başlayan Aşçı Çırağı kursundan 19 kursiyer başarıyla mezun odu

16 Aralık 2012 tarihinde başlayan Ön Büro kursundan 22 kursiyer başarıyla mezun olmuştur.