MARMARİS TİCARET ODASI GEKA’DAN KAYNAK SAĞLAYARAK PROJELERİNE DEVAM EDİYOR!

Friday, 19.12.2014

Marmaris Ticaret Odası, ROTA MARMARİS isimli alternatif turizm alanlarının tanıtımı ve gastronomi turizmi üzerine geliştirdiği projesine 2013 yılında Güney Ege Kalkınma Ajansına (GEKA) yaptığı başvuru ile Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştı. Şimdi de başka bir projesine destek almaya hak kazanan Odamız, Rodos ve Marmaris arasında ticari kapasiteyi artırmayı hedefleyen, dış ticaret eğitimlerini ve dış ticaret yapabilme becerisine sahip üyelerinin analizini içeren bir araştırma projesine başlıyor.

GEKA’nın 65. Yönetim Kurulu toplantısı, Aydın Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman GÜRÜN, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata’nın katılımıyla toplandı. Bu toplantıda tarafsız uzmanlarca değerlendirilen ve Yönetim Kuruluna sunulan projemiz, 0 destek almaya hak kazandı.

 

89,798 TL bütçeli projesine 0 destek almaya hak kazanan projemiz kapsamında Rodos’a uzmanlar tarafından araştırma ve çalışma ziyaretlerinde bulunulacak, Marmaris’te ihracat hacmine ve kapasitesine sahip firmalar ve sektörler analiz edilecek, bu firmalara dış ticaret eğitimleri verilecek. Tüm bunları içeren envanter kitapçığı ve fizibilite raporları hazırlanacak. 3 ay sürecek olan projemizin araştırma raporlarına web sayfamızdan da ulaşılabilecek.