Muğla Oda ve Borsaları MİTSO'da Buluştu

Wednesday, 14.01.2015

Muğla odaları ortaklaşa toplantısı Milas ticaret odası önderliğinde Milasta gerçekleşti, Toplantıya tüm Muğla oda ve borsa başkanları katılırken MTO adına Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet BAYSALYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı S.Mutlu AYHAN Meclis Başkan Yardımcımsı Ali ÖZENOĞLU VE Genel Sekreter Yardımcısı.Mehmet ERGÜCÜ katıldı.

Toplantıda bölge sorunları ve çözüm önerilerinin yanı sıra toplantıya katılan Prof. Dr. Mehmet MARANGOZ ve Prof. Dr. Fuat ÖNDER tarafından, Stratejik Planlanın bulunduğu bölgeler açısından büyük önem arz ettiğinin ve bölgede yol gösterici bir rehber konumunda olmasının altı çizildi.

Prof. Dr. Mehmet MARANGOZ tarafından da Türkiye ve Muğla ekonomisinin 2014 yılı  değerlendirmesi ve 2015 yılından beklentiler konulu bir sunum yapılarak, Türkiye’nin ve Muğla’nın büyüme hızları ve 2015 yılı için gerçekleşmesi öngörülen ekonomik göstergeler hakkında birifing verildi.

 

Ayrıca toplantının bir diğer önemli maddesi de Muğla ili ve İlçelerine ait 1/25000 ölçekli çevre  planlarının incelenmesi ve bu konuda görüş bildirilmesiydi, bu amaçla 20 Ocak 2015 Salı günü Muğla Büyükşehir Belediyesinde Oda başkanları ve ilgili uzmanların katılımıyla Muğla ili 1/25000 ölçekli planlar Masaya yatırılarak, görüş oluşturulmasına karar verildi.