MTO Marmaris çam balının markalaşması adına önemli bir adım daha attı.

Thursday, 15.01.2015

Marmaris Ticaret Odası Marmaris’in, Marmaris çam balının markalaşması adına yeni bir adım daha attı. Türkiye’nin önemli bölgelerinden olan Marmaris ve köylerinden elde edilen organik ürünleriyle, (keçi boynuzu, yer fıstığı, badem vs…) Marmaris çam balı harmanlanıp,
1)BAYIR KÖYÜ HARNUP PEKMEZLİ&ÇAM BALLI LOKUM
2)TURGUT KÖYÜ YER FISTIKLI&ÇAM BALLI LOKUM
3)SELİMİYE KÖYÜ BADEMLİ&ÇAM BALLI LOKUM
4)MARMARİS ÇAM BALLI LOKUM   olmak üzere, tüm yöresel doğallığı ile lokumlarımız hazırlanmıştır.  Geleneksellikten asla uzaklaşmadan oluşturulan harmanları, farklı tatlarla sunuyoruz.

Örnek numunelerimiz tadım ve bilinirlik adına ilk olarak, Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Kaymakamı Celalettin YÜKSEL , Vali Yrd.Fethi ÖZDEMİR’E makamında ziyaret edilerek  Marmaris Ticaret Odası Yön.Kur.Bşk Mehmet BAYSAL ve Yön.Kur.Bşk.Yrd Mutlu AYHAN tarafından takdim edilmiştir.

 

Çam ballı lokumlar hem tadıyla, hem de ürünün görselliğiyle bir hayli dikkat ve beğeni topladılar. Amaç markalaşmaya katkı; Marmaris Çam balının markalaşmasına büyük katkı sağlayacağını, Marmaris çam balına dünyanın kapılarını açmaya başladığını ve Marmaris Ticaret Odası bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da daha fazla öncü kuruluş olarak çalışmalarını daha yüksek düzeye taşıyacaktır.