MTO, yeni projesi ile GEKA’dan yüzde yüz destek aldı.

Friday, 16.01.2015

Marmaris Ticaret Odası, Rodos ve Marmaris arasında ticari kapasiteyi artırmayı hedefleyen, dış ticaret eğitimlerini ve dış ticaret yapabilme becerisine sahip üyelerinin analizini içeren bir araştırma projesiyle GEKA’dan 0 destek almaya hak kazandı ve protokol imzaladı.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata; projeden çok memnun kaldıklarını, GEKA’nında Yunanistan il işbirliği amaçlı proje fikrini 2015 için planladıklarını belirttiler. GEKA bölgesinde bir ilk olan projemizin diğer kurum ve kuruluşlara örnek, GEKA içinse araştırmalarına kaynak olacağını vurguladılar.

Projemiz kapsamında Rodos’a uzmanlar tarafından araştırma ve çalışma ziyaretlerinde bulunulacak ve GEKA’dan da uzmanlar katılacak, Marmaris’te ihracat hacmine ve kapasitesine sahip firmalar ve sektörler analiz edilecek, bu firmalara dış ticaret eğitimleri verilecek. Tüm bunları içeren envanter kitapçığı ve fizibilite raporları hazırlanacak. 3 ay sürecek olan projemizin araştırma raporlarına web sayfamızdan da ulaşılabilecek.