Genç Girişimciler Çalışmaları Başlattı

Thursday, 22.01.2015

TOBB Muğla Genç Girişimciler İcra Komitesi seçimlerin ardından düzenledikleri ilk toplantı ile bir yol haritası çizdi.

 İki yılda bir seçimleri yapılarak yeni yönetimin belirlendiği TOBB Muğla Genç Girişimciler İcra Komitesi’nin yeni yönetimi 7 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilen bir seçim ile belirlenmişti. Seçimin ardından ilk toplantılarını 16 Ocak Cuma günü düzenleyen Komite bir araya gelerek çalışmaları başlattı. Toplantıya Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, Muğla Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Yusuf Erol, Başkan Yardımcıları Osman Nuri Yiğitbaşı ve Yusuf Çetin, MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Komite Doğal Üyesi Mustafa Murat Can, MUTSO Genel Sekreteri ve Komite Doğal Üyesi Mehmet Çüçen ve Komite Üyeleri katıldı. Marmaris Ticaret odasını temsilen Genç Girişimciler Bşk Özgür DERVİŞ katıldı.

 

 Koordinatör Oda olan MUTSO çatısı altında buluşan komitenin toplantısının açılışını Muğla Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Yusuf Erol gerçekleştirdi. Başkan Erol, toplantıya katılımları için tüm Komite Üyelerine teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı. “Bizler TOBB Muğla Genç Girişimciler İcra Komitesi olarak bu görevlere talip olduk ve seçimle göreve geldik. Önümüzde iki yıllık bir süreç var. Uzun gibi görünse de aslında çok hızlı geçeceğinin farkındayız. Önemli olan bu kısa sürede, Muğla ve Muğlalılar için neler yapabilir, ne yarar sağlayabiliriz?” sözlerine yer veren Başkan Erol konuşmasını şöyle sürdürdü: “2015-2017 dönemi Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi olarak gözden kaçırmamamız gereken asıl husus, önyargılarımızı bir kenara bırakarak her fikre değer vermek ve gün yüzüne çıkması için ön ayak olmaktır. Küçük gibi görünse de her fikir her proje bizim için son derece değerlidir.”

 

 Açılış konuşmasının ardından gündemi açan Başkan Yusuf Erol, önceden belirlenen gündem maddeleri hakkında komite üyelerinin fikirlerini aldı. Aktif katılım ile gerçekleştirilen toplantıda ön plana çıkan gündem maddesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde bir proje yarışmasının düzenlenmesi oldu. Komite bu kapsamda gerekli araştırmanın yapılması ve çalışmaların bir an önce başlatılması kararını aldı. Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ve karara bağlanmasının ardından iyi dilek ve temennilerle sona erdi.