Organik Tarımı ve Organik Pazar Oluşturma Çalıştayı Gerçekleşti

Wednesday, 04.02.2015

KÜRESEL DÜŞÜN,
YÖRESEL HAREKET ET...!

Yöremizde, yöresel ürünlerimizi ön plana çıkarmak için “Organik Tarımı Geliştirme ve Organik Pazar Oluşturma” çalıştayı yapıldı. 

Marmaris Ticaret Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıya MTO Yönetim Kur. BaşkanıMehmet Baysal ve personeli,  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Çiftçi ve personeli, Muğla İli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Suat Büyükabalı, Halil Göcük, E.Ü.Z.Fak. Muazzez Cömert, Muğla Üniversitesinden Yrd.Dç.Dr. Ali İhsan Öztürk katıldılar.

 

Toplantıda organik tarım hakkında çiftçileri bilinçlendirmenin ve yaygınlaştırmanın önemine değinildi ve ortak çalışmayla ortak bir proje hazırlanmasına ve uygulanmasına karar verildi.

 

Marmaris Ticaret Odasının hazırlamış olduğu “Marmaris Yarımadası Stratejik Planı”nda somut verilerle ortaya koyduğumuz  gibi organik tarımın teşviki ve yöremizde yetişen ürünlerin belirli tema altında pazarlanarak, köylerin ekonomik ve marka değerine sahip ürünlerle ön plana çıkarılması önem arz etmektedir. Toplantı sonunda da aynı sonuca varılmış ve kurumlar birlikte çalışma kararı alarak bir Proje Ekibi oluşturmuştur.

“Küresel alanda kültürel ve yöresel bir marka olarak yerinizi almak istiyorsanız, yöresel olanı kaybetmemelisiniz.”