İşkur’un “İş Koçlar” Mesleki Danışmanlık İçin Hazırlar

Tuesday, 26.08.2014

1 milyon 861 işsizin kayıtlı olduğu Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) istihdama katkı sağlamak amacıyla yeni bir strateji geliştirmiş ve Ocak 2012'den itibaren meslek danışmanlığı yapmaya başlamıştır. İşsizlere danışmanlık yaparak onların profilini çıkarmak üzere görevlendirilen meslek danışmanları, 81 ilde çalışmaya başlamıştır. İşsizlere yönelik bireysel değerlendirme yapılarak işsizin ne tür bir işsiz olduğu, basit yönlendirmeyle iş bulabilecek bir kişi mi yoksa bir danışmanlık hizmetiyle bu işi yapabilecek biri mi olduğu anlaşılacak. Danışmanlar, işsizleri mesleğe yönlendirme, yeni bir meslek alanı seçme, işe girmek için gerçekçi bir plan oluşturma gibi konularda yol gösterecek.

Muğla İŞKUR İl Müdürlüğü ile yakın ilişki içinde olan Odamız, bu konuda destek ve görüş isteyenlere yardımcı olmaya hazırdır. Meslek danışmanlığına ilişkin bilgi ve desteği Odamız ilgili personeli Eylem Miray Apak’tan alabilirler ve Muğla İŞKUR İl Müdürlüğü ile 2142561 nolu telefon numarasından iletişime geçebilirler.