İş Başı Eğitim Programı İle Stajyeriniz İşkur’dan

Tuesday, 26.08.2014

İŞKUR, "İşbaşı Eğitim Programları" kapsamında, sigortalı en az 2 kişi çalıştıran işyerlerinde 1 kişinin istihdamını sağlayan bir program başlatarak istihdama ve mesleki öğrenmeye katkı koymayı amaçlamaktadır.

İşsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve aldıkları teorik eğitimlerin uygulamalarını görmeleri, çalışma ortamına uyum sağlamaları amacıyla oluşturulan ''İşbaşı Eğitim Programları'' kapsamında,

  • İşyeri sahibi dışında sigortalı çalışan sayısı 2 ile 10 arasında olan işyerleri, program kapsamında 1 katılımcı alabilir.
  • Katılımcı sayısının tespitinde toplam işçi sayısı dikkate alınır. En az 2 kişi çalıştıran bütün işyerlerinde bir kişinin stajyer olarak istihdamını 6 ay süreyle İŞKUR sağlayacaktır.
  • İşbaşı Eğitim Programları kapsamında, işverenlerin çalışanlarını en fazla haftada 45 saat, toplamda ise 6 ay istihdam edebilir.
  • Program süresince katılımcılara, her bir fiili gün için kursiyer zaruri giderleri İŞKUR tarafından ödenecektir. (25 TL)
  • Program süresince her bir katılımcı için iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası primi de İŞKUR tarafından karşılanacaktır.

Programa katılmak isteyen üye işyerlerimiz Odamızdan ve Muğla İŞKUR İl Müdürlüğü’nden 2142561 nolu telefondan bilgi alabilirler.