Performans Yönetim Sistemi Eğitimi

Wednesday, 25.02.2015

Odamız ve İzgören Akademi işbirliğinde 25/02/2015 Çarşamba günü gerçekleştirilen Performans Yönetim Sistemi eğitimi yoğun ilgi ile karşılaştı. Üye işletmelerimizin müdürleri, genel müdürleri, insan kaynakları yöneticileri ve personel sorumlularının katıldığı eğitim  Ankara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Anabilim Dalında yüksek lisans mezunu olan İK Uzmanı Gaye ÖNSEL tarafından verilmiştir.

Performans Yönetimi Sistemi eğitimi, kurum hedefleriyle birey hedeflerinin örtüşmesini, böylece tüm çalışanların ortak bir başarı tanımına sahip olmalarını sağlayan bir sistem oluşturmayı hedefler. Kurum içinde değerlendiren ve değerlendirilenleri, performans yönetim süreci ve yetkinlik modeline ilişkin bilgilendirir, performansın iyileştirilmesi ve kişisel gelişim planları için gerekli yöntemleri sağlar.

Katılımcıya kazandırdıkları:

·         Adil, objektif ve yetkinlik temelli performans değerlendirme

·         Geçmiş performansı değerlendirme, gelecek performansı artırma

·         Çalışanların yetkinlik düzeylerini geliştirme

·         Görüşme sırasında bilgi toplama, soru sorma ve yapıcı geribildirim verme

·         Eğitim ihtiyaçlarını belirleme

·         Güvenilir ücretlendirme, terfi, ödüllendirme ve işe son verme kararları oluşturma

·         Performans değerlendirme sürecinin önemini benimseme

Kuruma kazandırdıkları:

·         Etkin performans yönetim sistemini kuruma mal etme

·         Performans değerlendirme sürecine işlerlik kazandırma

·         Performans sonuçlarına dayalı kurumsal kararlar oluşturma

·         İnsan kaynağını güvenilir, adil ve nesnel ölçütlerle etkin kılma

·         Geliştirme politikalarını somut verilere dayandırma

Marmaris Ticaret Odası üye eğitimleri İzgören Akademi ile devam edecektir. Lütfen web sayfamızda Eğitim Hizmetleri başlığında yayınlanan Eğitim Takvimimizi takip ediniz.