100 Yılda 100 Kadın Projesinin tanıtımı ve plaket töreni

Friday, 27.03.2015

Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri ile başlatılan ve Odamızın katkıları ve işbirliğinde gerçekleştirilen 100 Yılda 100 Kadın Projesinin tanıtımı ve plaket töreni 26 Mart 2015 günü MUTSO binasında yapıldı. Törende Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal kitapta yer alan değerli kadınlarımıza plaketlerini iletti.

Muğla ve ilçelerinde yer alan Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu “100 Yılda 100 Kadın” projesi kapsamında Marmaris’e emek veren, tanıtımında katkıda bulunan ve iz bırakan bayanlarımızı hikâyelerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi katkıları ile bir kitap da toplandı.

  “ Bu proje ile Muğla ve ilçelerinde 1913-2013 yıllarını kapsayan 100 yıllık süreçte Muğla bölgesine emek veren, Muğla’nın veya ilçelerinin adını duyuran kadınlara ait silinmiş izlerin ya da gizlenmiş konuların bugüne taşınmasını, Muğla’ya emek veren kadınlarla ilgili bilgilerin kategorize edilerek kent tarihine, bugünkü ve gelecek kuşaklara belge oluşturması ve  katkıda bulunan kadınlara saygı görevinin yerine getirilmesi amaçlandı.

“Marmaris’ten yer alan kadınlar ise; Aliye Ayyıldız, Şerife Uysal, Melek Özver, Özgönül Arvin Deniz, Fatma Gebeş Çimen; Rana Demiriz, Selma Sonat, Nazlı Çağla Dönertaş, Şiir Dürüst ve  Sarı Ana. Kendilerine teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Marmaris'ten de kadınlarımızın yer aldığı kitaba (Muğla Ticaret ve Sanayi Odasını) MUTSO'dan ulaşabilirsiniz.