SON GÜNLERDE SOSYAL MEDYADA YER ALAN OTOPARKLAR İLE İLGİLİ EMSAL MAHKEME KARARIYLA OTOPARKLARIN KALDIRILMASI KONUSU;

Tuesday, 04.08.2015

MTO olarak üyelerimiz ve Marmaris halkının menfaatine olan tüm konularda müdahil olmayı görev adleden MTO yaptığı araştırmalar sonucunda,

1-     Antalya Bölge İdare Mahkemesi kararına istinaden, ücretli otopark olarak kullanılacak yerlerin, mevcut imar planında işaretlenmiş olması gerekliliği vurgulanmıştır.

2-     Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz ikili görüşmeler sonrasında, Marmaris bölgesinde imar planında otopark olarak işlenmiş otoparkların değer tespiti hususunda ki görüş talep yazısı Odamıza intikal etmiştir, bu bağlamda; MTO olarak, yeniden Büyükşehir Belediyesi tarafından otopark olarak ihale edilecek olan alanlar kamuoyu ile paylaşılmıştır.

3-     Odamız tarafından yapılan incelemeye istinaden, sadece barlar sokağı arkasında yer alan (Tersane parkı) çocuk bahçesinin otopark yapılamıyacağı bunun dışında diğer yerlerin otopark olarak imar planında yer aldığından, kanuna aykırı bir durum meydana gelmediği görülmüştür.

4-     Öncelikli olarak mevcut otopark alanlarının tüm halkımızın kullanımına ücretsiz olarak tahsis edilmesi, bunun mümkün olamaması durumunda çoğunlukla dışarıdan gelen misafirlerin kullandığı Atatürk Caddesi ve Kordon caddesinden ücret alınması, bu iki otopark alanı dışında kalan işaretlenmiş otopark alanlarından ücret alınmaması  temenni ve görüş olarak Büyükşehir Belediyesine bildirdiğimiz görüş yazımızda dile getirilmiş olup,

5-     Tüm işaretlenmiş otopark alanlarından ücret alınması durumunda ise daha çok bölgemize gelen ziyaretcilerin kullandığı Atatürk Caddesi ve Kordon Caddesi dışında kalan otopark alanlarının, bölge halkımızın ve ticari faaliyetlerini yürüten esnaflarımızın yoğunlukla kullandığı otopark alanları olması göz önüne alınarak otopark ücretlerinin daha uygun olması yönünde Büyükşehir Belediyesi’ne görüş bildirilmiştir.