Marmaris Ticaret Odası olarak Bölgemizin tanıtımı için fuar çalışmalarına devam ediyor.

Thursday, 03.09.2015

Marmaris’in sahip olduğu turizm potansiyelini tüm yönleriyle ortaya koymayı ve bölgeyi ziyaret eden yerli-yabancı turist sayısını arttırmak  kapsamda Marmaris için ; ROTA MARMARİS (www.rotamarmaris) projesi ve yuriçi – yurtdışı FUARLARA katılımı ile   Marmaris’in  mavisi ve yeşili yanı sıra yerel gastronomisi, arkeolojik ve doğal varlıkları ile 12 ay  tatil fırsatı sunan zenginlikleri tanıtılacaktır. Böylece fuarlara katılmamızın bölgemizin tanıtımına artı değer katacaktır.

 2016 turizm sezonu öncesi gerçekleşecek olan ITB Berlin, Hollanda Utrecht Turizm Fuarı, MITT Moskova, EMİTT İstanbul, Travel Turkey İzmir ve Antalya Yörex fuarlarına katılarak bölgemizin tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri tüm dünyaya tanıtıması hedeflenmektedir.

 

GEKA ile yaptığımız görüşmeler olumlu neticelenmesi durumunda da Sektörün en büyük fuarlarından olan ve İngiltere'nin Başkenti Londra’da gerçekleştirilen World Travel Market Fuarında 30 metrekarelik Marmaris stant alanı ile bölgemizi temsil edilecektir.
Tüm bunların yanısıra GEKA desteği olmaması durumunda da Turizm Bakanlığı standında yer alınarak fuarlara katılınması planlanmaktadır.

 Marmaris Ticaret Odası olarak Marmaris’in turizm potansiyelini en üst seviyede harekete geçirme hedefimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalara bu yıl daha da hız verdik. Çalışmalarımız daha da olgunlaştıkça ileriki günlerde kurum ve kuruluşlarla, yerel yönetimlerle, odalarla detaylar paylaşılacak ve fikir alış verişinde bulunulacaktır.

 

 ROTA MARMARİS

 

Rota Marmaris projesi, Yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin, Marmaris’in sahip olduğu alternatif turizm noktaları hakkında bilgiye ulaşabilmeleri amacıyla kitapçık, broşür, harita, web sayfası ve akıllı telefon uygulamasına ek olarak Marmaris’te çeşitli yerlere tanıtım kioskları yerleştirilecektir. Bu sayede hem online hem de materyal olarak Marmaris hakkında bilgiye ulaşılabilecektir.

Kiosklar, ilçemizde gelen ziyaretçilerin rahatça ulaşabileceği alanlara kurulacaktır. www.rotamarmaris.com adresi ise hizmete açılmıştır. Kitapçıklar ve Marmaris city haritası ise 4 dilde hazırlanmış olup Odamızdan temin edilebilir.

 

Bilgilendirme ve iletişim altyapısı “Rota Aktivite”, “Rota Tarih”, “Rota Gastronomi”, “Rota İnanç”, “Rota Gece”, “Rota Yeşil”, “Rota Mavi”, “Rota Çocuklar” ve “Rota Keşfet” başlıkları altında alternatif turizm değerlerinin tanıtımının yapılmıştır.