Işyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazlann Değerlendirilmesi Prosedürü

Wednesday, 09.12.2015

Değerli Üyelerimiz,

TOBB’nin 07.12.2015 tarih 22611 sayılı yazısında;

Iş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Smıfları Tebliği gereğince Birliğimizin de üyesi bulunduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sımflarnın belirlenmesinde görevli olan Komisyonun 12-13 Mart 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen toplantısında komisyonun çalışmalarının hızlı, etkin ve verimli.sürdürebilmesini sağlamak amacıyla "Işyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazlann

Değerlendirilmesi Prosedürü" imzalanmış, buna ilişkin 11/08/2014 tarihli ve 0515-296-15522 sayılı yazımız ile oda ve borsalarımıza bilgi verilmiş ve bu bilgi Odamız web sayfasında duyurular kısmında yer almıştır.

Anılan prosedür gereğince işyeri tehlike sınıflarma ilişkin itirazi taleplerden en geç Komisyon toplanmadan 30 gün öncesine kadar gönderilen ve Bakanlığın evrak biriminde kayda alınmış başvurular toplantı gündemine alınacaktır. Itiraz taleplerinin 19 - 20 Ocak 2016 tarihlerinde toplanacak olan Komisyonun gündemine alınabilmesi için İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılan İtirazların değerlendirilnıesi Prosedürüne uygun doldurulmuş Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru formlarının en geç 18 Aralık 2015 tarihine kadar Birliğimiz aracılığı ile iletilmesi gerekmektedir. Prosedür gereğince daha önce gerçekleştirilmiş komisyon toplantısında gündeme alınmış ve

değerlendirilerek karara bağlanmış faaliyetlerle ilgili kodlara ilişkin itirazlar komisyon gündemine alınnıayacak olup bu kodlar ekli listede yer almaktadır.

konuya ilişkin Nace AItilı Kod Sistemine Geçildiği Tarih ltibari İle Görüşülen Kodlar ve Tanımları aşağıda ki dosyalarda yer almaktadır.

Ayrıntılı bilgiye ve Tehlike Sınıfi Değişikliğine İlişkin aşvuru Formu'na www.tobb.org.tr/MaliveSosvalPolitikalar adresinden ulaşılabilecek olup konuya ilişkin üyelerinizden gelecek itirazlann Birliğiraize iletilmesi gerektiği hususunu siz değerli üyelerimize duyururuz.


pdf

Dosya Adı İndir

Nace AItilı Kod Sistemine Geçildiği Tarih ltibari İle Görüşülen Kodlar ve Tanımları