Melek Yatırımcılar etkinliğinin duyurusu

Wednesday, 30.12.2015

Değerli Sanayicilerimiz, İşadamlarımız ve Üst Düzey Yöneticilerimiz,

Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. nin Güney Ege Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği ile yürüttüğü “Melek Yatırımcılar Güney Ege’de” projesi kapsamında, ekteki görseller ve bilgilendirme notlarında detayları paylaşılan faaliyetlere katılımınızı, ilimiz ve bölgemizin gelişimi adına önemli buluyoruz.

Ülkemizde bireysel yatırımcılık kültürü ve ekosistemini geliştirmek adına; Denizli, Aydın veMuğlaSanayiveTicaretOdaları, TicaretBorsaları,  Keiretsu Forum Türkiye, TEB Melek Yatırım Platformu ve Girişim Bankacılığı, Pamukkale Teknokent ve birçok önemli kurum/kuruluşun da desteklediği Melek Yatırımcılık Bilgilendirme Seminerleri ve İş Melekleri Kampı   7 Ocak tarihinde ve 16 Ocak tarihlerinde Pamukkale Teknokent Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

Dünyanın 39 ülkesinde yer alan en büyük Melek Yatırım Ağı Platformuolan Keiretsu Forum Türkiye,  Hazine Müsteşarlığı ve ekosistemin ünlü konuşmacı ve yatırımcılarının katılacağı bu organizasyonlarda, yatırımcı potansiyeli olan sanayici, işadamı veya üst düzey yöneticilerin melek yatırımcılık hakkında bilgilendirilmesi ve aktifyatırım yapan melek yatırımcıların girişimci değerlendirme metodları /yatırım süreçleriyle ilgili önemli bilgi  ve tecrübe paylaşımı hedeflenmektedir.

Melek Yatırımcılar Güney Ege’de

2015 yılında Pamukkale Teknokent tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) başvurusu yapılan "Melek Yatırımcılar Güney Ege'de" isimli 'Doğrudan Faaliyet Desteği' projesi de kabul edildi. Bu proje ile "TR 32" bölgesindeki (Aydın, Denizli, Muğla) potansiyel yatırımcıların, ‘melek yatırımcılık’ kavramı ile tanıştırılması, katma değeri yüksek ürün ve hizmet üretiminde doğru girişimciler ile eşleştirilmesi ve bölgenin sürdürülebilir rekabetçi bir yapıya kavuşması hedefleniyor.

Projenin Amaçları

Projenin genel amacı; yerel potansiyel gücü harekete geçirerek, inovatif girişimcilik ekosistemin oluşturulmasını ve yeniliğe dayalı yüksek katma değerli üretim ortamını sağlayarak TR 32 bölgesinin rekabet düzeyini artırmaktır. Bu amaç doğrultusunda,

 

  1. Desteklenen fikirlerin ticarileşmesi sonucunda TR 32 bölgesinde yatırımların ve istihdamın artması,bölgenin ekonomik kalkınmasının sağlanması,
  2. İnovatif girişimler sayesinde bölgede Ar-Ge ve inovasyon kültürünün oluşması,
  3. Yeniliğe dayalı yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesinin sağlanması,
  4. Bölgenin ihraç ürünleri profilinin orta-yüksek ürün desenine kayması,
  5. Bölgesel gelişmenin ve sürdürülebilirliğini sağlanması hedeflenmektedir.