YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ MEHMET BAYSAL EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI TURİZM KOMİTE BAŞKANI OLARAK İSLAMABAD’DA

Wednesday, 01.03.2017

Odamız Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet BAYSAL Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından göevlendirildiği, 01 - 03 mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ECO (Ekonomik İşbirliği Teşkilatı) Turizm Komite Başkanı sıfatı ile Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası Komiteler & 22. Yürütme Kurulu ve 15. Genel Kurul Toplantısına katılmak üzere Pakistan’ın başkenti İslamabad’da.
Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet BAYSAL, İslamabad’da gerçekleştirilen ve üye ülkelerin turizm potansiyellerinin geliştirilmesi yönündeki çalışmaların görüşüldüğü turizm komite toplantılarına Başkanlık ediyor. 


Ayrıca, 13. Ekonomik İşbirliği Liderler Zirvesi’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve diğer üye ülke Cumhurbaşkanlarının katılımı ile gerçekleşti.
Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Baysal’ın Başkanlık ettiği Turizm Komite toplantısında yaptığı açılış konuşmasında; Dünya ve Türkiye turizm sektöründe ki büyüme ve artan destinasyon sayısı ile zorlaşan rekabet koşullarını ve dünya turizm Pazar hacmini rakamsal istatistikler ile açıkladı bununla beraber birçok gelişmekte olan ülkede turizm sektörünün en önemli ihracat kalemi olduğunun da altını çizdi. ECO üye ülkelerinde ciddi turizm potansiyeli bulunduğu ve bu potansiyelin değerlendirilip geliştirilmesi gerektiğini, bunun da ECO 2025 vizyonunun geliştirilmesi ile mümkün olacağını belirtti. Ayrıca Baysal konuşmasının sonunda; Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve sektörün kalbinde yer alan Marmaris Ticaret Odası olarak Turizm sektöründe elde edilen bilgi, birikim ve deneyimlerimizi ECO üye ülkeleri ile paylaşıma hazır olduklarını söyledi.

 


01 mart - 03 mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası Komiteler & 22. Yürütme Kurulu ve 15. Genel Kurul Toplantısına İran, Pakistan, Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Türkiye’ninde aralarında bulunduğu 10 ülke temsilcileri katılıyor.