TOBB MEYBEM MESLEKİ YETERLİLİK - AB HİBESİNİN KAPANMASI HAKKINDA

Monday, 25.09.2017

Değerli Üyelerimiz,

Malumlarınız olduğu üzere mesleki yeterlilik sınavlarında, “AB hibesi” ile;

  • İkinci meslekte belge almak isteyenler
  • Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3-4 (ücretin tamamı) ve İnşaat İşçisi Seviye 2 sınavlarının ücretleri karşılanabilmektedir.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığı tarafından programın 19 Ekim 2017 tarihinde biteceği tarafımıza iletilmiştir.

Bu kapsamda Avrupa Birliği (AB) hibesinden yeni başvuru alınmaması ve 2. sınav haklarını kullanmayan adayların telafi sınavlarının gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir.

8 Ekim 2017 tarihine kadar, tüm aday işlemlerinin (adaylara 2. Sınav haklarının verilmesi, 100 TL belge masraf karşılığı yatırılarak belgelerin talep edilmesi, başarılı olan adayların portala girişlerinin eksiksiz olarak yapılarak başvuru işlemlerinin sonuçlanması dahil) tamamlanması gerekmektedir.

Bu nedenle, AB hibesi kapsamında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sınav ve belgelendirme ve telafi sınavı başvurusu yapan adaylarınız için en kısa sürede bizlerle iletişime geçilmesi hususunu bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Not: Devlet teşviki ve “Tek nokta başvuru sistemi” ile sorunsuz bir şekilde sınavlar gerçekleştirilmekte ve sınav ücretlerinin tamamı iade edilmektedir.