MARMARİS ÇAM BALI DENETLEME KURULU OLUŞTURULDU

Tuesday, 04.02.2020

Odamız girişimiyle 6 Kasım 2019 tarihinde tescilini aldığımız Marmaris Çam Balı Coğrafi İşareti ile ilgili yasal düzenlemeler ve denetlemelerle ilgili bilgilendrme toplantısı yapıldı. 27 Ocak 2020 tarihinde MTO Hizmet Binası2nda yapılan bilgilendirme toplantısında Marmaris Çam Balı Coğrafi İşaret Denetleme Kurulu yetkililerine gerekli yükümlülüklerini anlattık.

Odamız Meclis Başkanı Nurgül Candan, Yönetim Kurulu Başkanımız S. Mutlu Ayhan, Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan Köksal, Zabıta Müdürü Erkan Ünver, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nden Zuhal Gürbüz, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Töreyenler, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilisi Fahri Atıcı’dan oluşan denetleme kuruluna bilgilendirme toplantısı düzenledik. Toplantıda Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret Uzmanı Suzan Kılıç Daldal tarafından önümüzdeki süreçte yapılacak denetimler sırasında nasıl bir yol izleneceği ve kurumlara yüklenen sorumlulukların neler olduğu anlatıldı.

Marmaris’in en önemli değerlerinden biri olan Marmaris Çam Balı’nı koruma altına almak ve kalitesinden ödün vermemek adına yapılan coğrafi işaret denetimlerinin düzenli ve doğru yapılması için gereken işlemleri ve adımları dinledik.