KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Monday, 23.03.2020

Değerli Üyemiz, 

Korona Virüs tedbirleri kapsamında oluşturulan işçilere "Kısa Çalışma Ödeneği" başvuruları BUGÜN başlamıştır.  

www.iskur.gov.tr adresinden alacağınız talep formunu doldurup , kisacalisma.mugla@iskur.gov.tr adresine mail göndererek ONLINE BAŞVURU  yapabilirsiniz.

 

* KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

İşyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir azaltılması veya,

Faaliyetin tamamen ya da kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde çalışan işçilere 3 ayı aşmamak üzere çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır. Bu süre Cumhurbaşkanı kararı ile 6 aya kadar uzatılabilmektedir.

 

* İŞVEREN NASIL FAYDALANACAK?

İşverenin işyerindeki çalışma süresinin önemli ölçüde azaldığı veya durduğu yönünde İŞKUR'a başvuruda bulunması gerekmektedir. Daha sonra iş müfettişleri işyerinde uygunluk tespiti yapacaktır.

hangi işçiler için başvuru yapılabilir?

Kısa çalışmanın başladığı tarihten önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olanlardan son 3 yıl içinde en az 600 gün süreyle işsizlik sigortadı primi ödenmiş olması gerekmektedir.

 

* YENİ UYGULAMADA NASIL BİR KOLAYLIK BEKLENİYOR?

Salgın sebebiyle uygulanacak kısa çalışma ödeneği için işçiler yönünden şartların yumuşatılması, uygunluk tespiti için ise müfettiş incelemesinin kaldırılması veya belge üzerinden sonuçladırılması beklenmektedir.

 

* ÖDENEĞİ SÜRESİ, MİKTARI VE ÖDENME YÖNTEMİ NEDİR?

Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son 12 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %60'ıdır. Kısa çalışma ödeneği miktarı, ücret miktarı çok yüksek olsa bile aylık asgari ücretin brüt tutarının 0'sini geçemez.

Kısa çalışma ödeneği işyerinde uygulanan haftalık çalışma süresini tamamlayacak şekilde veya çalışılmayan süreler için aylık olarak işçilerin kendisine ödenmektedir.

 

2020 yılında, kısa çalışma ödeneği miktarı aylık en düşük 1.766 TL, en yüksek 4.415 TL olacaktır.