ODAMIZ VE HALK EĞİTİM İŞBİRLİĞİBDE HİJYEN EĞİTİMLERİ

Tuesday, 26.08.2014

Sağlık, İçişleri, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlıkları tarafından, 05/07/2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Hijyen Yönetmeliği kapsamında, hijyen eğitimlerinin gıda üretimi ve perakende işyerlerinde işletmelerin, sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlamaları hükmüne yer verilmiştir. Bu nedenle, üzerinde durulan eğitimin alınması zorunlu hale getirilmiştir.
Bu yönetmelik kapsamında, Bakanlıklar veya mahalli idareler tarafından yürütülecek denetimler ile belgeli personel çalıştırılmadığı tespit edilen işletmelere 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında işlem yapılarak, 250-TL'den 1.000-TL'ye varan cezai işlem uygulanacaktır.

Odamız, Marmaris Halk Eğitim Müdürlüğü arasından yapılan protokol ile çalışmalar tamamlanmış olup başvurular Odamız tarafından alınacaktır. 8'er saatlik eğitimler sonucunda katılımcılara Bakanlık tarafından onaylı kurs bitirme belgesi verilecektir.
Başvuru esnasında istenen belgeler

• Nüfus cüzdanı fotokopisi
• BAŞVURU ESNASINDA MESLEĞE GÖRE İSTENEN BELGELER başlıklı evrakta her meslek dalı için ayrı ayrı belirtilen belge
• Her personel için ayrıca doldurulmuş HİJYEN EĞİTİMİ BAŞVURU FORMU başlıklı evrak

Kurslar için başvuru esnasında Odamız tarafından herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Ancak Marmaris Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından belge ücreti talep edilebilecektir.

İncelemek isteyen üyelerimiz için 5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayı ile Resmî Gazete'de yayımlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği ektedir.

İLETİŞİM

Marmaris Ticaret Odası
Eğitim Proje Danışmanlık Birimi
Tel: 0252 417 0469- 135
Email: mirayapak@mto.org.tr

Marmaris Halk Eğitim Merkezi
Tel: 0252 412 1038


word

Dosya Adı İndir

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği
pdf

Dosya Adı İndir

Hijyen Eğitimi Başvuru Formu
pdf

Dosya Adı İndir

Başvuru Esnasında Mesleğe Göre İstenen Belgeler