TOBB NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Monday, 27.04.2020

Değerli  Üyemiz,

Koronavirüs salgını sebebiyle üye işletmelerimizde oluşan finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından oluşturulan "TOBB 2020 Nefes Kredisi" 27 Nisan 2020 tarihi itibariyle başlamıştır.

Odamız üye işletmeler, Denizbank’ın Marmaris'te yer alan şubesi aracılığıyla kredi başvurusunda bulunabileceklerdir. İlerleyen haftalarda kamu bankalarının da projeye dahil olması ihtimal dahilindedir.

27 Nisan 2020 tarihi itibariyle hayata geçen TOBB Nefes Kredisi, TOBB ve 365 Oda ve Borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur.

Kredi koşullarıyla ilgili bilgilendirme aşağıda yer almaktadır.

  • * Nefes Kredisi’nde 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesi yapılmayacaktır. 
  • * Ödemeler 2021 yılında aylık eşit 12 taksitli geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır.
  • * Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık % 7,5 olacaktır.
  • * TOBB Nefes Kredisine Denizbank aracılık edecek, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacaktır. Kredinin % 80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacaktır.
  • * Krediye başvurabilmek için “Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” ibareli Oda Faaliyet Belgesi alınması gerekmektedir.
  • * Cirosu 3 milyon TL ve altında olan üye işletmelerimiz azami 50.000 TL kredi kullanabileceklerdir. Üye işletmelerimiz bugünden itibaren Odamızdan alacakları üyelik belgesi (Oda faaliyet belgesi) ile Denizbank şubesine başvurabileceklerdir. Denizbank tarafından dijital Oda kayıt (faaliyet belgesi) de kabul edilecektir.
  • * Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi doğrultusunda maddi teminat istenebilecektir.
  • * Odamız kredi değerlendirme sürecinde, talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak edemeyecek, referans vermeyecektir.
  • * Protokol imzalanan bankalar KGF’ye ödenecek % 0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf ve komisyon talep edemeyecektir.

İlgili üyelerimizin bilgisine sunar, hayırlı olmasını dileriz. 

E Belge Almak İçin TIKLAYINIZ

Gerekli evraklar; 

* Son 3 dönem mali veriler (2017-2018 yıllık 2019/4.dönem geçici beyanname ve 2018 yıllık detay mizan 2019 /4.dönem detay mizan) 

* SGK lı çalışan varsa son ay SGK tahakkuk fişi,

* Vergi levhası

* TOBB veya  Ticaret Odasından Nefes Kredisi için alınmış ve “NEFES KREDİSİ”  isminin açıkça belirtildiği üyelik belgesi

 Ayrıca ;

 * Şahıs şirketleri için imza beyannamesi-oda kayıt belgesi

* Tüzel kişilikler için (LTD-AŞ): İmza sirküleri,faaliyet belgesi-kuruluş gazetesi ya da şirket ana sözleşmesi-ticaret sicil gazetesi- oda kayıt belgesi 

* Nefes Kredisi için “Kefalet” (şahıs şirketleri için 3. Şahıs kefaleti, tüzel kişiler için hakim ortak kefaleti)Şahıs şirketleri için “Kefalet” yerine teminat olarak 1/1 marjlı maddi teminat da alınabilir.