ODAMIZ VE PENN ÜNİVERSİTESİ, MUĞLA İL TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ YAPILDI

Wednesday, 22.07.2020

Muğla İl Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl ve Penn Üniversitesi Arkeoloji ve Antropoloji Müzesi Danışmanı Dr. Asil Yaman ve Yönetim Kurulu Başkanımız S. Mutlu Ayhan, Genel Sekreterimiz Taşkın Baykara, 21 Temmuz 2020 tarihinde  Odamız hizmet binasında biraraya geldi.

Başkan Ayhan, İl Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl ile 4 aydır kapalı olan bar ve eğlence kulüpleri hakkında görüştü. İşletmecilerimizin sıkıntılarını aktardı.

Ayrıca, Marmaris ve çevresinde bulunan antik kent ve tarihi kalıntıların incelenerek yaygınlaştırılması ve uluslararası platformlarda tanıtım çalışmaları yürütülmesi için görüşmeler yapıldı. Odamız girişimiyle başlatılan arkeolojik çalışmaların devam niteliğinde olan bu projelerle, Marmaris'in kültür merkezi olması ve antik tarihinin ön plana çıkması için bir dizi projenin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Penn Üniversitesi tarafından oldukça ilgi çeken projeler ile Marmaris'in tarihi geçmişi ve değerleri gün yüzüne çıkarılacak.