GÜVENLİ TEDARİK ZİNCİRİ ÜYELERİMİZİN HİZMETİNDE

Tuesday, 05.01.2021

 Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Halk Bankası arasında tedarikçi ve alıcıların buluştuğu Güvenli Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi imzalandı. İşletmelerin ticari faaliyetlerini güvence altına alan sistem ile birlikte, pandemi döneminde yaşanan kaybın telafisi için çeşitli kolaylıklar hayata geçiriliyor.  

  TOBB ve Halk Bankası arasında yapılan protokol sonucu tedarikçi ve alıcıların buluştuğu Güvenli Tedarik Zinciri Finansmanı projesi protokolü Marmaris Ticaret Odası (MTO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan ile Halk Bankası Marmaris Şubesi Müdürü Şenay Erden, Halk Bankası Sahil Şube Müdürü Özge Apaydın arasında imzalandı. 2021 turizm sezonu gelmeden önce hazırlıklara başlamak isteyen Marmarisli işletmecilerin ticari faaliyetlerinde büyük kolaylık sağlaması hedeflenen proje ile ekonominin nefes alması bekleniyor.

  Pandeminin başından bu yanan pek çok banka ile yapılan kredi öteleme ve taksitlendirme seçeneklerine ilave olarak hazırlanan bu finansman projesi ile yeni mal alımları ve ödemelerde de eşit taksit ve esnek vade sistemi hayata geçirilecek. 2021 yılı için hazırlıklarına başlamak üzere olan işletmeciler ise Halk Bankası ile imzalanan protokol ile birlikte Paraf KOBİ Kredi Kartı aracılığıyla 18 aya varan vadelerle ürün satın alabilecek. Ayrıca projeden yararlanan işletmeciler Paraf KOBİ Kredi Kartı ile ticaretlerini çek ve senede gerek duymadan, düşük maliyetle ve güvenle yapabilecek. Sistemde alıcılara Paraf KOBİ Kredi Kartı kullanarak yapacakları alımlarda 540 güne kadar esnek vade ve uygun finansal avantajlar sunuluyor. Satıcılar ise özel oranlarla ertesi gün ya da banka garantisi ile blokeli veya taksit vadelerinde tahsilatlarını gerçekleştirme imkânına sahip oluyor. 

  Protokolün imzalanmasının ardından konuşan MTO Başkanı Mutlu Ayhan, "2020 yılı tüccarlarımız için oldukça sıkıntılı geçti. Pandemi pek çok işletmecimizin ticari kayıp yaşamasına yol açtı.  Paraf KOBİ Kredi Kartı sayesinde ödemelerinde, mal alımlarında ve tahsilat yapmada sıkıntı yaşayan üyelerimizin cebini rahatlatacak. Birlik Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun girişimleriyle neticelendirdiğimiz projeden 365 oda ve borsa bünyesinde yer alan 1,5 milyonu aşkın işletmeci faydalanacak. Odamız üyesi işletmelerimizin hizmetine sunduğumuz bu proje ile Marmaris'in neredeyse yüzde 95'inin geçimini sağladığı turizm sektörünü ayakta tutmaya çalışacağız. Şu anda tüccarımız ekonomik sıkıntıda ama ticaret devam etmek zorunda. Biz de Oda olarak, ticari faaliyetin devam etmesi ve güvenle yapılabilmesi için protokolümüzü imzaladık. Birliğimizin logosunun yer alacağı Paraf KOBİ Kredi Kartı ile hem alıcı hem de satıcı arasında ödeme sıkıntısı yaşanmadan Odamız üyeleri ticaret yapabilecek" şeklinde konuştu.