TURİZM BAKANIMIZA TALEPLERİMİZİ İLETTİK

Monday, 13.09.2021
Yönetim Kurulu Başkanımız S. Mutlu Ayhan, 20 Ağustos tarihinde Marmaris’te düzenlenen Türkiye Bankalar Birliği (TBB) toplantısının ardından, Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başkanlığında, Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) ev sahipliğinde kamu ve özel banka genel müdürleri ve konaklama sektörü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Turizm İstişare Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda söz alan Başkan Ayhan, pandemi sebebiyle zor günler geçiren sektörün, yaşadığımız yangın afetinin ardından daha da büyüyen ekonomik sıkıntılarının hızlıca giderilmesi ve sektörün bu zorlu süreci en az hasarla atlatabilmesi için mevcut kredilerin 1 yıl faizsiz olarak ötelenmesi, KGF destekli düşük faiz oranına sahip, 12 ay geri ödemesiz yeni kredi destek paketinin hazırlanması, Kısa Çalışma Ödeneği‘nin Mayıs 2022 tarihine kadar yeniden hayata geçirilmesi konusunda taleplerimizi dile getirdi.