GİRİŞİMCİLER VE GİRİŞİMCİ ADAYLARI GAZİANTEP’TE BULUŞTU

Monday, 27.12.2021

TOBB, Gaziantep’te düzenlediği G3 Forum’u ile tüm genç ve kadın girişimci kurulları ile girişimci adaylarını bir araya getirdi. Foruma Muğla GGK’da katılım sağladı.

Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu (G3 Forum), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği ve GEN Türkiye koordinasyonu ile Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Ticaret Borsası ev sahipliğinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Girişimciliğin Tam Zamanı” teması ile gerçekleştirilen forumda, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın ile G3 Platform Başkanı ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz başta olmak üzere TOBB çatısı altında faaliyet gösteren Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu temsilcileri  yer aldı. Organizasyona Muğla’yı temsilen TOBB Gen Girişimciler Kurulu Muğla İcra Komitesi Başkanı İbrahim Zeybek ile komite üyeleri katılım sağladı.

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmasında, girişimciliğin hem bireyler için hem de ülkenin zenginleşmesi için önemli olduğunu söyledi.

Girişimciliğin dünyada ve Türkiye’de öneminin ve cazibesinin arttığı ifade eden Hisarcıklıoğlu, sadece bu sene içinde 150’den fazla yeni girişimim, 1,5 milyar doların üzerinde yatırım aldığını aktardı.

Dünyanın en çok indirilen uygulamaları içerisinde mobil oyunların birinci sırada yer aldığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, Türkiye girişimcilik ekosisteminde de en çok yeni girişim kurulan sektörün, en fazla yatırım alan sektörün oyun sektörü olduğunu vurguladı.

Hisarcıklıoğlu Türkiye’nin bugün en değerli şirketlerinin yeni nesil girişim ve teknoloji şirketleri aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Şu an ülkemizin en değerli şirketi, 10 yıllık bir e-ticaret platformu Trendyol ile teknolojiyi harmanlayan bir diğer yeni girişim Getir, tüm holdinglerimizden daha büyük değere ulaştı ve dünya da marka haline geldi ve bilinir oldu. İşte tüm bu nedenlerden dolayı, TOBB olarak Türkiye’de, yurt dışındaki girişimleri sadece izleyen değil, dünyaya açılan girişimlere ev sahipliği yapan bir ekosistem kurulmasını arzu ediyoruz. Girişimcilik ekosisteminin parçası olan bireyler yetiştiren, bu girişimcileri destekleyen ve yenilikçi bir kültürle rekabet gücünü küresele taşıyan, bir Türkiye hayal ediyoruz. Zira bu yüzyılda, küresel arenada var olmanın en önemli şartının, girişimcilik ve girişimci ülke olduğunu görüyoruz. İş kurmak, girişimci olmak, eski sınırları aşmak ve yeniliğe öncülük etmek demektir. Girişimcilik, doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerin gördüğü fırsatları gerçekleştirmektir. Girişimcilik için hayal kurmak çok önemlidir. Sınırımızın olmadığı tek alan orasıdır. Hayal etmekten vazgeçerseniz, yaşamaktan da vazgeçersiniz. Yenilikçilik eski köye yeni adet getirmektir. Yapılmayanı yapmaktır. Veya yapılanı, yeni bir yöntemle yapmaktır. Ama cesur olmayan insan girişimci olamaz. Risk almaktan korkmamak lazım.”

Pandeminin pek çok sıkıntının yanında yeni fırsatlar da getirdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, on yıllar alacak teknolojik dönüşümünün 1 sene de yaşandığını ifade etti.

Dijitalleşme ve e-ticaretin tüm dünyada önem kazandığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, tüm bunların yeni nesil girişimlerle gerçekleştiğini kaydetti.

Forum kapsamında 3 panel gerçekleştirildi. Öncelikle TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Global Bir Başarı Hikayesi: Getir” panelinde Türkiye’nin globalde başarılı girişimlerinden Getir’in hikayesini Tuncay Tütek anlattı. “Ekonominin Gücü” panelinde, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, Blue Tv CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ, Kolektif House Kurucu Ortağı  ve CEO’su Ahmet Onur, Insider CEO’su Hande Çilingir ile katılımcılar ile buluştu.

Son olarak ise Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın moderatörlüğünde, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, Kagider Başkanı Emine Erdem, TUGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel  ve Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen’in konuşmacı olarak yer aldığı “Girişimcilikte Sivil Toplum Gücü” paneli gerçekleştirildi.

Habitat Başkanı Sezai Hazır ile birebir görüşen GGK Muğla ekibi, Muğla özelinde bir proje için söz aldı.