MTO’da Pırlanta Temel Eğitimi Kursu Sona Erdi

Friday, 29.08.2014

Marmaris Ticaret Odası ve HRD Antwerp (Elmas Yüksek Konseyi) işbirliğinde, Marmaris bölgesindeki kuyumcu ve mücevherci esnafların katıldığı "Pırlanta Temel Eğitimi Kursu" sona erdi. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler kep ve cübbelerini giyerek sertifikalarını aldılar.

Marmaris Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, Başkan Yardımcısı Serhan Dinçer, HRD Antwerp Türkiye Genel Müdürü Mehmet Can Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ve HRD Antwerp temsilcileri katıldı.

Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, Muğla ilinde böyle bir çalışmanın ilk kez Marmaris'te yapıldığını belirtti. Baysal, "Umarım kuyumculuk sektörüne çok büyük katkı sağlar. Kursa katılan arkadaşlarımız 20-30 yıldır bu sektörün içinde olduklarını ve kurs sayesinde çok önemli bilgiler edindiklerini öğrendik. Bu da verilen eğitimin kalitesinin çok yüksek olduğunu gösteriyor. Bu sektöre bu tür bir destek verilmesine de kendi adıma çok memnun oldum. Umarım sektör eski canlılığına döner. 98 yılında 500 milyon dolardayken şu an 150 milyon dolar civarında olduğunu öğrendik. Umarım bu rakam tekrar yükselir" dedi.

Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Malik Yavuz, bu tür zor bir eğitime büyük bir azimle gelen herkese teşekkür ettiğini belirtti. Malik, "Marmaris adına ciddi bir gün. Dünyada bu işi en ciddi yapan firmayı Marmaris'e getirdik. Ege bölgesinde İzmir'den sonra ilk kez Marmaris'te bu tür bir kurs gerçekleştirildi. Çevre bölgelerden Bodrum ve Fethiye gibi ilçelerden kursa katılmak için birçok başvuru oldu. Ancak sadece bunu Marmaris gerçekleştirebildi. Marmaris'ten sonra Muğla'da düzenlenecek. Herkese örnek olduk. Teorik değil pratik olan çok ciddi bir eğitim verildi. 100'e yakın ayrı pırlanta taşı ve özellikleri tanıtıldı. Bu eğitim mutlaka kaliteyi de getirecektir" dedi.

HRD Antwerp Türkiye Genel Müdürü Mehmet Can Özdemir de Bir haftalık bir eğitimle 10'ar kişilik guruplar halinde eğitimlerin verildiğini söyledi. Can; "Eğitimimiz laboratuvar ortamında katılımcılar mikroskop kullanımı ve diğer bütün teşkilatları kullanarak öğrendiler. Eğitimler sonunda da öğrencilerin Elmas Yüksek Konseyi ile olan ilişiklerinin kesilmemesi bu sayede hem kendi güvenleri hem de ticari alandaki güvenlerini arttırmak açısından güzel bir uygulama oldu. Böyle bir eğitim ve kuyumculara böyle bir gelecek tasarladığı için Marmaris Ticaret Odası'na çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verilirken Marmaris Ticaret Odası bahçesinde kursiyerler keplerini fırlattılar.

HABER: Marmaris Manşet Gazetesi