SELİMİYE İLKÖĞRETİM OKULUNDA AKILLI SINIFIN AÇILIŞI YAPILDI

Friday, 29.08.2014

Marmaris Rotary Kulübü tarafından Marmaris Ticaret Odası ve Deniz Ticaret Odasın'nın sponsorlukları, Rotaryen Ressam Sibel Sun'un katkıları ile Selimiye Şükrü Tugay İlkokulunda yapımı tamamlanan "Akıllı Sınıf"ın açılışı bugün Marmaris Kaymakam Vekili Kamil Köten tarafından yapıldı.

Bir çok özel okulda artık standart haline gelen ancak devlet okullarının bir çoğunda bulunmayan, öğrencilerin problem çözme, düşünme, dikkat etme yeteneklerini arttırmalarını sağlayacak farklı bir öğrenme ortamı oluşturulan sınıf, bölgedeki tüm okulların öğrencilerinin kullanımına da açık olacak. 25 öğrencinin aynı anda kullanabileceği şekilde düzenlenen sınıfta; öğrencilerin düşünme ve problem geliştirme yeteneklerinin gelişmesini sağlamanın yanı sıra öğrencilerin özgüven, motivasyon ve güven artışını sağlama, sosyalleşmeleri, olaylara çeşitli yönlerden bakabilmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Açılış törenine Marmaris Kaymakam Vekili Kamil Köten'in yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Mahmut Akyazıcı, Ahmet Malik Yavuz, Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi ve Marmaris Rotary Kulübü üyeleri katıldılar.

Sınıfın açılışını yapan Marmaris Kaymakam Vekili Kamil Köten, sınıfın oluşturulmasındaki katkılarından dolayı Marmaris Rotary Kulübüne ve okulun yaptırılmasında katkısı buluna İş adamı Doğan Tugay'a teşekkür ederek, "artık günümüzde en önemli şey bilgiye hızlı ulaşmaktır, bu da teknoloji ve internetten geçiyor" dedi.

Törende konuşan Marmaris Rotary Kulübü Başkanı Ferhat Düztaşlık'da; Çocukları geleceğe hazırlayan bu güzel okullara katkıda bulunan herkese şükranlarını sunduğunu belirterek, projenin gerçekleşmesine katkıda bulunan MTO Başkanı Mehmet Baysal, DTO Başkanı Hasan Mengi ve Ressam Sibel Sun'a günün anısına birer plaket verdi