Marmaris Ticaret Odasının kuyumcular için pırlanta eğitimleri devam ediyor.

Tuesday, 18.11.2014

MTO’nun 2013 yılında HRD sertifika kurumu ile vermiş olduğu “Sertifikalı Temel Pırlanta Eğitimi’nin” sektöre kattığı olumlu etkilerin geri dönüşümü çok kuvvetli oldu. Meslek komitemize 2014 yılı için gelen yoğun istek üzerine 2014 yılında 3 ayrı ana başlıkta eğitimlerimiz planlandı. Konusunda dünyanın en güvenilir sertifika kurumu HRD’yi bir kez daha Marmaris’e getirerek  “Sertifikalı Temel Pırlanta Eğitimi”,”Sertifikalı Pırlanta Uzmanlık Eğitimi” ve “Mücevher Satış Danışmanlığı” kursları MTO Jale Bayındır eğitim salonu ve Marmaris Esnaf Sanatkârlar Odası eğitim salonlarında 27 Ekim 2014- 31 Kasım 2014 tarihleri arasında 10 ayrı sınıfta toplam 80 öğrencinin katılımlarıyla başladı. Kursların sonunda sertifikalar çok ağır bir sınav sonucu veriliyor. 2013 yılında katılan 50 öğrencinin 38’i sertifika kazanmaya hak kazanmıştı. Sabah 9:30 akşam 17:00 arası laboratuar ortamında Belçika’dan getirilen özel teçhizatlarla yapılan eğitimlerde her öğrenci ile ayrı ayrı ilgileniliyor.

Bu sene eğitimlerin başlangıcından önce yapılan tanıtım toplantısı sonrası MTO kontenjanını dışında HRD kurumuna bireysel başvuru ile Fethiye, Bodrum ve Ortaca’dan katılma istekleri oldu. Yol konaklama ve kurs ücretlerini kendileri karşılayacak. Marmaris’e çevre ilçelerden gelen katılımcılar bize ne kadar önemli, değerli ve acil bir konuda eğitim verdiğimizi bir kez daha gösterdi. MTO olarak meslek grubumuza can verecek konularda verebildiğimiz eğitim için gururluyuz. İlklerin başlangıç noktası, sinerji odağı MTO sektörel eğitimleriyle Marmaris’e katkı sunmaya devam edecek…