Sayısal Takograf Kartları hakkında

Thursday, 22.01.2015

Değerli Üyelerimiz,

Karayoluyla taşımacılık yapan araçlarda kullanılan aracın hızı ve kat edilen mesafe gibi bilgileri otomatik olarak kaydeden takograf cihazlarının araçlara takılarak, araçların karayolunda seyri sırasında sürücülerin trafık güvenliğine ve sürüş hassasiyetine uyma zorunluluğunun yerine getirilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan "Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Araçlarda Kullanılan Takograf Cihazları Hakkında Yönetmelik" 21.05.20I0 tarihli ve 27587 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. 2013 yılı sonuna kadar yalnızca yurtdışı taşımacılık yapan araçlar için zorunlu olan Sayısal Takograf Kartları 2014 yılından itibaren de yurt içi taşımacılık. yapan ve sayısal takograf cihazı kullanması zorunlu araçlar içinde uygulanmaya başlamıştır. Türkiye Sayısal Takograf Sistemi ile yük taşımada kullanılan ve azami ağırlığı, römork veya yarı römork dahil 3,5 tonu geçen araçlar ile yolcu taşımada kullanılan ve sürücü dahil dokuz kişiden fazla taşımaya elverişli ticari araçların ulusal ve uluslararası taşımalarında sayısal takograf cihazı ve takograf kartı kullanımı zorunlu hale gelmiştir.

T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokol kapsamında sürücü, şirket ve servis kartlarının kullanıcılarına verilebilmesi amacıyla İzmir ticaret Odası yetkilendirilmiş ve 16.01.2015 tarihinde itibaren hizmet vermeye başlamış bulunmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için aşağıda ki linli tıklayınız.

Konu ile ilgili üyelerinizin bilgilerine sunarız.