21 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE HAFTASI KUTLAMALARI KAPSAMINDA KOKTEYL VE FOTOĞRAF SERGİSİ DÜZENLENDİ

Friday, 27.03.2015

Marmaris’te 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası” Orman İşletme Müdürlüğü bahçesine düzenlenen kokteylle kutlandı. Etkinliğe Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, MTO başkanı Mehmet Baysal, Marmaris Belediye Başkan yardımcısı Dursun Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, PTT Müdürü Seher Uslu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İşletme Müdürü Hakan Zeybek ormanların hayat olduğunu dikkat çekerek; “ Ormanlarımız bünyesinde barındırdığı canlılarla birlikte bir hayattır. Sahip olduğumuz bu yeşil değerin korunması şarttır. Gelecek kuşaklara en güzel bir dünya bırakmanın yolu ormanların korunmasından geçmektedir. Beldibinde yanan ormanlık alanımız hemen işletmemiz tarafından tohum ekildi. Buradaki yangında tüm halkımızın büyük katkısı vardı. Ormancılar olarak amacımız gelecek nesillere daha yeşil yaşanılabilir bir dünya bırakmaktır.” Bildiğiniz gibi Beldibi Gökbel mevkiinde 19 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen orman yangınında 44 ha.lık ormanımız yok olmuştur. 19 Ekim günü yanımızda olan ve orman yangınıyla mücadele çalışmalarımıza destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Dedi. Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Baysal’a şahsi katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi, ayrıca Murat Peker’e, Mehmet Ekin’e, Burçin Kesikli’ye, Volkan Altunoğlu’na, Hakan Karakaş’a, Özlem Akçelik’e, Yüksel İşçi’ye, Mehmet Atalay’a, Serdar Sazalan,’a, Aylin Zengin’e, Fatma Altınay Baş’a, Ebru Atakan’a, Belediye Başkan yardımcısı Dursun Kaplan’a, Otel Maris’e, Gökova Süt ürünlerine, Yıldızlar meşrubat’a, Arena Bar’a, Karadenizliler Derneği’ne, Arzum Unlu mamuller’e, Marmaris Park Otel’e, Orman İşletme Müdürlüğü için hatıra pulu bastıran Marmaris PTT müdürü Seher Uslu’ya teşekkür plaketleri verildi.
Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel’de konuşmasında, Beldibi yangınında gösterdiği üstün başarılarından dolayı orman işletme bünyesinde çalışan herkese teşekkür ederek, “ İlçemiz ormancılık alanında yeşil dokuya hâkim en güzel yerlerden biri. Bunu korumak için Orman İşletme Müdürlüğü fedakar bir şekilde çalışıyor. Bu güzel günde Ormancılık gününüzü kutluyorum” dedi.
21 Mart Dünya Ormancılık günü nedeniyle İşletme Müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren Şiir dalında 1.olan Beldibi Sıtkı Zaralı Ortaokulundan Berfin Gülay’a, Kompozisyon dalında 1.olan Hacı Ali Akın Anadolu Lisesinden Gülcan Kurnaz’a, resim dalında 1.olan Şehit Ahmet Benler İlkokulundan Yasemin Alin Esmer’e ödüllerini Marmaris Kaymakam’ı Celalettin Yüksel verdi.
Şiir dalında 2.olan Bozburun Ortaokulundan Ezgi Su Cavlak, Kompozisyon dalında 2.olan İmam Hatip Anadolu Lisesinden Özge Sivrikaya, resim dalında 2.olan Profesyonel İlgim Kolejinden Fulya Ayçetin, şiir dalında 3.olan Çağdaş Bilim Kolejinden Ece Nur Engerek, Kompozisyon dalında 3.olan 75. Yıl Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Zeynep Çakır, resim dalında 3.olan Özel Çağdaş Bilim İlkokulundan İpek Tokgöz de ödüllerini aldılar.
Daha sonra Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel tarafından Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek’e başarı belgesi verildi. 
Profesyonel İlgim Koleji öğrencileri Halk oyunları gösterisi ve Marmaris Filarmoni Derneği Oda Orkestrası müzik dinletisi yaptılar. 
Müdürlük bahçesine 2 adet Arokarya fidan dikimi yapıldı. Kesilen pasta ve anı fotoğraflarının çekilmesiyle güne son verildi.