TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Marmaris’te.

Friday, 09.10.2015

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri bugün saat 14:00 de Marmaris Ticaret Odasını ziyaret etti. Ziyaret esnasında Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, MTO Meclis Başkanı Ali Kansu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, Meclis üyeleri ve personel  ve yerel basın Jale Bayındır toplantı salonunda bir arada bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, “Marmaris’in sosyo-ekonomik yapısını yükseltmek amacıyla çalışmalarımızı başkanımızdan   aldığımız düsturla 7/24 sürdürmekteyiz. Başkanımızın 2012 yılında Marmaris yarımadası stratejik planındaki önceliklerimiz ve turizm çeşitlendirmesi adına başlattığımız projelerimiz Marmaris’e büyük katkı sağlamıştır.

Markalaşma ve farkındalık yaratmak adına projelendirdiğimiz Marmaris bal evi yılda 30bini aşkın ziyaretçi sayısına ulaşmıştır. bal evinde arıcılığın ve bal üretiminin daha kaliteli hale gelmesi için arıcılarımıza yönelik ilçe tarım müdürlüğümüz ve Muğla üniversitemiz ile gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde 137 arıcımız belgelendirilmiştir. 2012 yılında tenekesi 90 tl olan çam balını odamız 160 tl’den alarak hem çam balının bugün piyasada 230-270 tl aralığında kendine yer bulmasını hem de üreticinin emeğinin korunmasını sağlamıştır. çam balınıncoğrafi işaretlemesi için de uğraşmaktayız.

20-22 kasım tarihlerinde sağlık bakanlığı, muğla valiliği, muğla üniversitesi ve türkiye apiterapi derneği girişimlerimiz ile bir araya gelerek dünyanın çam balı başkenti marmaris’te türkiye’nin ilk uluslararası katılımlı apiterapi ve arı ürünleri sempozyumu gerçekleştirilecektir. sempozyuma apiterapi konusunda dünya ilkleri arasında bulunan çin ve romanya’dan uzmanlar katılacaktır. hedefimiz, marmaris’te türkiye’nin ilk apiterapi merkezini kurmaktır.

Yeni düzenlemelerle ilçemizde altyapı birliklerinin kapanması ile fuarlara katılım konusunda boşluk oluşmuştur. muğla odaları ve geka destekleriyle odamız, bunu görev üstlenerek marmaris destinasyonunu tanıtmak üzere katılım sağlayacağı 4 uluslararası 3 ulusal fuarı 2015- 2016 yılları için netleşmiştir. fuarlara alanında uzman personellerimiz ve kadın girişimcilerimiz katılacaktır. tüm tanıtım materyal ve organizasyonel hazırlıklarımız tamamlanmıştır.dün sizlerle birlikte katılım sağladığımız yörex bu fuarlardan ilkidir. Yörex fuarı da tüm yörelerimiz için başarılı bir fuar organizasyonu olmuştur.

Bizler için sonuçları sevindirici olan diğer bir konu vize hizmet ofisimizin açılmış olmasıdır. 2014 nisan ayından bugüne tüm Marmaris, Muğla ve Fethiye’den, yaklaşık 3000 kişi vize ofisimizden faydalanmıştır. turistik ihtiyaçların yanısıra iş amaçlı yapılan ziyaretlerin varlığı odamızın bu girişimini desteklemiştir.” Dedi.

(TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında;  Marmaris Ticaret Odası, Yönetimiyle, Meclisiyle ve çalışanları ile beraber, çalışan bir Odamız. Bugün Türkiye'de 365 Oda ve Borsa içersinde en aktif Odaların Muğla ve İlçelerinde ki Odalar olduğunu açık yüreklilikle söylüyor, bu yönden de sizler ile gurur duyuyoruz. Marmaris Ticaret Odası olarak da kendiniz ile gurur duymalısınız çünkü kalitesi, tüm dünya da derecelendirme kapsamında ele alınan BEŞ YILDIZLI BİR HİZMET kalitesine sahipsiniz. Tüm dünyanın kabul ettiği bu standardı yakalayan Marmaris Ticaret Odası bugün Paris, Londra, Berlin Ticaret Odalarının üyelerine verdiği hizmet standardına denk hizmeti üyelerine vermektedir, bununla da Marmaris Ticaret Odası olarak gurur duymalısınız.

Bir tarafdan Başkanımız Mehmet Baysal ve Yönetiminin beşi bir yerde projeleri ve bununla beraber diğer projeleri gerçekleştirmekdeki birlik ve beraberliğiniz ile gurur duyuyorum.Ayrıca meclis ve genç girişimciler içerisinde kadınlara öncelik verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

Marmaris Türkiye’nin en gelişmiş ilçelerinden bir tanesi.  Burada sayın Kaymakamımıza da teşekkür ediyorum. Burada olması, sizlere, bizlere yani özel sektöre nasıl baktığının göstergesidir. Bugün Türkiye’nin en zengin ilçeleri içerisindesiniz. 22. sıradasınız. Daha önce geldiğim zaman da söylemiştim, yatıp kalkop Allah’a şükretmelisiniz. Allah size her türlü zenginliği vermiş. Bütün Türkiye’yi gezmiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Hisarcıklıoğlu daha sonra TOBB olarak turizmciler için sarf ettikleri çabalardan bahsetti.

“Turizmde ana amaç sezonu 12 aya yaymak bu kapsamda sayın Başbakan’ımızdan aldığımız bir söz var. İnşallah, sezon haricinde çalıştırdığınız işçilerinize yönelik kış döneminde, sigorta primlerinin ödenmemesi  için adım atılacak. Yani hem çalışanların istihdamının devamı hem de istihdam edenlere kolaylık sağlandığı gibi, sezonun uzamasına katkı sağlanacak. Çünkü çalıştıranın üzerindeki vergi yükü çok yüksek. Yaklaşık yüzde 50'ler civarında" dedi.

Ziyarete, Hisarcıklıoğlu'nun beraberinde bulunan TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halim Mete ve Ali Kopuz, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Zeki Murzioğlu, Necdet Özer, Cengiz Günay, Bülent Karakuş ve Yahya Toplu da katıldı. 

Konuşmasının ardından Rifat Hisarcıklıoğlu tüm meclis üyelerimize Dede KORKUT kitapları hediye etti. M. Baysal is 16. Yüzyılda Osmanlı gezginleri tarafından siyah kalem ile çizilen Marmaris haritası ve MTO yayını Marmaris kitapları hediye etti. Ardından hep beraber odamız bahçesinde öğle yemeği yendi.