MARMARİS BAL EVİ, 23 -24 EKİM 2015 TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENEN SLOVENYA ULUSLARARASI APİTERAPİ SEMPOZYUMUNA KATILDI.

Tuesday, 03.11.2015

Marmaris Ticaret Odası’nın sosyal projesi olan Marmaris Balevi Marmaris Çam Balını ve bölge arıcılığını tanıtma faaliyetleri kapsamında 23 -24 ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen Slovenya Uluslararası Apiterapi Sempozyumu’na katıldı. Slovenya Sempozyum Komitesi tarafından davet edilen Marmaris Bal Evi'ni temsilen sempozyuma Marmaris Balevi Proje Sorumlusu Yılmaz YORULMAZ katıldı. Uluslararası birçok bilim insanının sunum yaptığı sempozyumda apiterapi ve yeni apiterapi teknikleri hakkında bilgiler alındı. Sempozyum boyunca yapılan her oturumda Yılmaz YORULMAZ tarafından katılımcılara Marmaris Balevi ve 20-22 Kasım 2015 tarihleri arasında Marmaris’te düzenlenecek olan Uluslararası Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu hakkında bilgiler verildi. Slovenya Apiterapi Sempozyumu süresince, broşürler ve tanıtım afişleri dağıtılarak, tüm sempozyum katılımcıları Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu’na davet edildi.

Marmaris Balevi Proje sorumlusu Yılmaz Yorulmaz Slovenya ziyareti süresinde Slovenya Arıcılık Müzesini ve Slovenya Arıcılar Birliği’ni de ziyaret etti. Slovenya Arıcılık Müzesi’ni gezerek Slovenya arıcılığı hakkında bilgi alan Yılmaz Yorulmaz, yetkili kişilere Marmaris Balevi ve 20-22 Kasım tarihlerinde yapılacak olan Apiterapive Arı Ürünleri Sempozyum'u hakkında bilgiler verdi. Slovenya Müze Müdürü ve ilgili yetkililerle İleride yapılacak işbirlikleri ve ortak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Arıcılık tarihi ve kültürünün çok yüksek olduğu Slovenya ziyareti Marmaris’in ve Çam balının tanıtımı açısından çok faydalı oldu.