8 MART 2016 KADINLAR GÜNÜ YEMEĞİ "GÜN KADINLARIN GÜNÜ"

Thursday, 10.03.2016

Odamız tarafından acente, emlakçı, sigortacı şirket sahibi olan kadın üyelerimize ve MTO kadın ve genç girişimcilerimize, bayan personelimize 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle teşekkürlerimizi iletmek amacı ile öğle yemeği organize edilmiştir.

 Ülkemizin Kurtuluş savaşındaki unutulmaz mücadelesinden, politik yaşamına, örf ve adetlerimizin muhafazasından, aile ve toplum yapısının güçlendirilmesine kadar eğitim, siyaset, spor, kültür, sanat, tarih alanlarında medeniyet seviyemizi artıran girişimlerin içinde, hem lider hem de emektar olarak çalışan kadınlarımıza naçizane teşekkürlerimizi iletmek üzere 8 Mart 2016 Salı günü bir yemek düzenlendi.

 

 MTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal; “Bu anlamlı günde, kadınları iş dünyasında daha fazla görmek istediklerini vurgularken, istihdam sorununu da kadın girişimcilerin çözeceğine inandığını söyledi.​ “Daha hızlı büyümemiz ve gelişmemiz için en az erkekler kadar kadınların da iş dünyasına vereceği katkıya ihtiyacımız var. Kadının toplumsal hayatımızdaki yerinin daha da yükselmesi ve başarılarının toplumun refahına değer katması en büyük dileğimizdir.” Dedi. 

 

 Baysal; Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle devam etmek istiyorum.

 

“Dünyadaki her şey kadının eseridir. “

Mustafa Kemal kadın hakları konusunda birçok Avrupa ve dünya ülkelerinden önce eşitlik ilkesini savunmuştur. Örneğin 1930 lu yıllarda belediye meclisi ardından muhtarlık ve 5 Aralık 1934 tarihinde milletvekili seçilme hakları verilmiştir.

 Atatürk, kadın hakları konusunda;

 

Türkiye Cumhuriyetinde olduğu gibi;

İnsanlık tarihinde de şerefli bir yerin sahibidir.

 Baysal; Bu duygu ve düşüncelerle, dokunduğu her şeye anlam katan siz değerli hanımlarımızın kadınlar Marmaris iş dünyası adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, başta annelerimiz olmak üzere, bütün kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum” ifadesini kullandı.

 

 Ayrıca kadınlarımıza Marmaris'in kadın girişimcilerinden Oya Şener hanımın tasarım fularları hediye olarak verildi.

 

 “Şuna inanmak lazımdır ki dünya üzerinde gördüğümüz herşey KADIN eseridir”  Mustafa Kemal ATATÜRK.