2016 ITB BERLİN FUARINDA ODAMIZDA YER ALDI.

Thursday, 24.03.2016

09-13 Mart 2016 tarihleri arasında 50'ncisi düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarına Bakanlık ve kamu/özel sektör işbirliği çerçevesinde 3 bin 079 m2'lik (net 2.300 m2) alanda 116 stand, yaklaşık 127 katılımcı ve THY'nin kendi standı ile katılım sağlandı. Katılımcıların 13'i seyahat acentası ve tur operatörü, 56'i otel, 11'u valilik, 47'si birlik, dernek, belediye ve kalkınma ajansı katılım gösterdi. Marmaris Ticaret Odası olarak ilçemizi en iyi tanıtmak amacıyla fuarda yer aldık ve fuara katılan üyelerimiz standımızın her türlü imkânından faydalanarak iş geliştirme imkânları yakalamışlardır.

Stand tasarımında; Akdeniz-Antalya / Ege-İzmir / Marmara-İstanbul / Anadolu-Ankara bölgelerini ön plana çıkaracak şekilde adalara yer verilmiş, ayrıca Türkiye'nin tatil imkânlarına, alternatif turizm türlerine ve kültürel mirasımıza vurgu yapan reklam görselleri kullanılmış. Bunun yanı sıra, ülkemizin bilinirliğini ve görünürlüğünü artırmak amacıyla, söz konusu fuar süresince fuar alanının iç ve dış mekânlarındaki reklam alanlarında Türkiye reklamlarına yer verildi. 

Marmaris Ticaret Odası olarak Marmaris’in turizm potansiyelini en üst seviyede harekete geçirme hedefimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalara bu yıl daha da hız verdik. Marmaris için ; ROTA MARMARİS (www.rotamarmaris) projesi ve yuriçi – yurtdışı FUARLARA katılımı ile   Marmaris’in  mavisi ve yeşili yanı sıra yerel gastronomisi, arkeolojik ve doğal varlıkları ile 12 ay  tatil fırsatı sunan zenginlikleri tanıtılmıştır. Böylece fuarlara katılmamızın bölgemizin tanıtımına artı değer katacaktır.