T.C. Sağlık Bakanlığı 6. Daire Başkanı Zafer KALAYCI’yı Marmaris’te Apiterapi ve Fitoterapi uygulamaları hk ziyaret

Tuesday, 10.05.2016

Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet BAYSAL T.C. Sağlık Bakanlığı 6. Daire Başkanı Zafer KALAYCI’yı Marmaris’te Apiterapi ve Fitoterapi uygulamaları gerçekleştirecek bir kliniğin açılması hususunda ziyaret etti.
Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile beraber Apiterapi ve Fitoterapi üzerine hizmet verecek bir tesise klinik ruhsatı verilebilecek.
Ayrıca, Marmaris’te böyle bir kliniğin açılması ile ilgili Apiterapi uygulamaları eğim sertifikasına sahip olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi’de görevli Prof. Dr. Mehmet Tanyüksel ile görüş alışverişnde bulunuldu.
Amerika ve Avrupa’da yoğun igli gösterilen Apiterapi ve Fitoterapi tedavi yöntemlerinin Marmaris’de uygulaması endemik bitki çeşitliliği bakımından zengin bir floryaya sahip olan bölgemizi avantajlı bir konuma çıkarmaktadır, .
Önümüzde ki günlerde; Türkiye’nin ilk arı Profesörü olan Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu ve Apiterapi eğitim sertifikasına sahip Prof. Dr. Mehmet Tanyüksel ile beraber Apiterapi, Apiterapi uyguamaları ve bu yıl 14-15 Ekim 2016 tarihlerinde ikincisini düzenleyeceğimiz Apiterapi sempozyumu üzerine bir toplantı gerçekleştirilecek ve Apiterapi hakkında Romenya’da ki uygulamaları ile ilgili bir çalışma ziyareti gerçekleştirilecek.
Hemittea projemizin ardından Alternatif ve tamamlayıcı Tıp uygulamaları olan Apiterapi ve Fitoterapi uygulamalarının Marmaris’te uygulanması Marmaris’te sağlık turizmi ile beraber 12 ay sürdürülebilir turizmin hayata geçmesi yolunda büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.
Apiterapi nedir?
Apiterapi, arı ürünlerinin bir yada birden fazla hastalığın önlenmesi yada iyileştirilmesi amacıyla kullanılması şeklinde tanımlanabilir.
Fitoterapi nedir?
Bitkilerle tedavi anlamına gelmektedir