EKONOMİ BULUŞMASI

Wednesday, 12.10.2016

Sayın Üyemiz

Odamızın ekibimizle ve paydaşlarımızla gerçekleştirdiği projeler sizlerden ve bağlı olduğumuz Odalar ve Borsalar Birliği’nden her zaman takdir ve memnuniyet almıştır.

Bizler, yasaların kendine çizdiği görev tanımlarının dışına çıkarak fikir, proje ve çözüm üreten bir meslek örgütü olarak, her daim sizleri ve Marmaris’i nihai yararlanıcı olarak gördük. Amacımız, ülkemizin ve Marmaris’in refahını, huzurunu ve başarısını sağlamaktır. Ancak son dönemde hem ülkemizde hem de özellikle Marmaris’te turizmde yaşanan sıkıntılar, Marmaris esnafını, halkını hatta geleceğimizin teminatı gençlerini huzursuzluğa, güvensizliğe ve genel bir umutsuzluğa sürüklemiştir.

2017 yılında turizmde yaşanabilecek sıkıntılar istatistikler ile şimdiden öngörülebilmektedir. Yaşanacak kötü gidişata kendi işletmemizde önlem alabilmek için ülkemizin değerli ekonomistlerinden Prof. Dr. Emre Alkin’in sunumuyla potansiyel riskleri ve uygulanabilecek önlemleri ilk ağızdan dinleyebilmeniz ve sorularınızı yöneltebilmeniz adına; yine krizlere kişisel bakış açısı ile yaklaşarak öznel yaşamınızı idame ettirebilmeniz adına Sayın Şerif İzgören’in danışmanlık yapacağı EKONOMİ BULUŞMASI’na katılımınızın şahsınıza maddi manevi kazanç getireceği düşüncesindeyim.

Tüm bu gerekler sonucunda katılımınızı önemle rica ederim.

Saygılarımla;

Mehmet BAYSAL

Yönetim Kurulu Başkanı

 

MARMARİS OTURUMU BİLGİLERİ

TARİH: 02 KASIM 2016- ÇARŞAMBA

SAAT: 14:00

 

YER: D-RESORTGRAND AZUR OTEL

Konuşmacıların özgeçmişi

 

Ahmet Şerif İZGÖREN

 

Uzman Eğitmen & Danışman

1965 yılında İzmir’de doğdu. Kuleli Askeri Lisesi’nin ardından 1987’de Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dil Bilimi bölümünden mezun oldu.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde üsteğmen rütbesine kadar görev yapan İzgören, 1991 yılında TSK’ dan istifa ederek ayrıldı. Ankara Üniversitesi TÖMER’in Bursa’daki kurucu müdürlüğünü yaptı, daha sonra özel sektörde iki şirkette genel müdürlük görevinde bulundu.

1996 yılında şuan İzgören Akademi olan Academy Internatıonal’ı kurdu. 1998-2003 yılları arasında, İngiltere’deki Northampton Üniversitesi Sunley Management Center’la iş birliği projesini yürüttü. 2001 yılında 1 yıl KKTC’de Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevinde bulundu.

İzgören; İngiltere, Danimarka, Almanya, Avusturya gibi ülkeler de dâhil olmak üzere 2000’i aşkın eğitim ve seminer verdi. Türkiye Uğur Böcekleri Programının kurucu liderliğini yaptı. Amacı dürüstlük, iş kalitesi, girişimcilik değerleriyle birlikte hoşgörü ve yurt sevgisi ilkelerini yaymaktır. Programa katılan gençler aldıkları eğitim sonrası Çocuk Esirgeme kurumları, ceza evleri, ilköğretim okulları ile Anadolu’nun birçok kasaba ve köyünde 270.000’i aşkın vatandaşımıza ücretsiz eğitimler vermiştir. Türkiye Uğur Böcekleri Programı kapsamında Ahmet Şerif İZGÖREN’ de gönüllü bir uğur böceğidir.

Şerif İzgören, Vizgo.net Etkili İletişim, Avcunuzdaki Kelebek Canlı Seminer, Dikkat Vücudunuz Konuşuyor, Profesyonel Yönetim Becerileri, Takım Çalışması, Sunum Teknikleri ve Avcunuzdaki Kelebek setlerinde eğitmen olarak yer almaktadır.

İzgören, hala İzgören Akademinin’ de içinde bulunduğu beş şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca yayımlanmış yirmi iki kitabı vardır.

 

Prof.Dr. Emre ALKİN

 

Akademisyen & Ekonomist

Prof. Dr. Emre Alkin; Saint Michel Fransız Lisesi ve 1991′de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdikten sonra, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimini tamamladı. 1997 yılında “doçent”; 2002 yılında ise “profesör” unvanını aldı.

1999-2003 yılları arasında İMKB Başkan Danışmanlığı, 2003 yılında TİM Genel Sekreterliği, Vergi Konseyi Üyeliği görevini yürüten Prof. Dr. Emre Alkin; Çukurova Holding, Doğan Holding ve Altınbaş Holding’de görev almış, A Yatırım Menkul Kıymetler’de Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuş ve Anadolu Vakfı mütevelli heyet üyeliği görevine devam etmektedir. Çeşitli gazetelerde ekonomi köşe yazarlığı, 1998-2003 yılları arasında KANAL9, BRT, TV8, SKYTÜRK gibi televizyon kanallarında ekonomi haber yorumculuğu yapan Prof. Dr. Emre Alkin, Smile Holding’te Genel Koordinatör olarak görev almıştır.
Akademik kariyeri İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı olarak devam etmiştir. Şu an Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan Alkin aynı zamanda İzmir’in spor kulüplerinden Göztepe’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreterliği yapmıştır.  Ayrıca “Uzlaşmazlık Çözümü” konusunda şirketler ve kamu arasında ulusal ve uluslararası görevler almaktadır.
Prof. Dr. Emre Alkin’in; “Risk Management”, “Finansal Aracılığın Evrimi”,“Bankalarda Risk Yönetimine Giriş”, “Dünden Bugüne Gaziantep”,  Yalın Alpay’'la birlikte kaleme aldığı  “Her Şey Ekonomi Değil ve Paylaşmasak Olmazdı”  ve en son çıkan “Fikret Mualla’nın Sanatı” isimli, biri İngilizce olmak üzere altı kitabı bulunmaktadır.