Sayın Muğla Valisi Amir Çiçek Odamızı ziyaret etti.

Thursday, 24.11.2016

Muğla Valisi Amir Çiçek ziyaretinde Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Belediye Başkanı Ali Acar, Muğla İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı olan Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, İl Turizm Müdürü Veli Çelik, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, oda başkanları, odamız meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. Toplantı salonumuzda gerçekleşen ziyarette Marmaris Ticaret Odası Başkanımız Mehmet Baysal odamız projeleri ve ne aşamada olduğu hakkında bilgilendirme yaptı.  Baysal; “Dünyanın bal ihtiyacının %33’ü Marmaris’ten akrşılanıyor. Çam balının markalaşması adına Marmaris’in Osmaniye Mahallesi’nde Bal Evi projemizi hayata geçirdik. Bu bakımdan Marmaris önemli bir konuma sahiptir. Sağlık turizmi ile ilgili olarakta turizme ve tıppa katkı vermek adına apiterapi merkezi açmak için çalışmalar başlattık. Daha sonra kültür turizmi açısından Amos Antik kentinin düzenlemesini yaparak Marmaris’e kazandırdık. Burası için sizlerden destek bekliyoruz. Marmaris Belediyesi tarafından da Nimara Mağarası’nın önemi de ön plana çıkartılmış ve buranında gerekli desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. 

Kültür turizmi kapsamında Kameriya Adası Ortadoks Kilisesi içinde bir takım çalışmalar yürüttük ve bu çalışmamız gerekli destek görmediği için ortada kalmıştır. Burasının Turizm Müdürlüğü’nün destekleri ile tekrar hayata geçirilmelidir. Bu kapsama bizler Marmaris olarak bir çok il ve ilçelere göre ön sıralardayız. 

Bizim için en önemli projelerimizden biride Hemithea projesi. Bunu uzman arkadaşlarımız sizlere gerekli bir şekilde anlatacak. Ayrıca Marmaris Ticaret Odası olarak Aktaş mevkiine Cumhuriyet Şehitleri ve 15 Temmuz Demokrasi Parkı yapımı için çalışmalarımızı başlattık. Buraya yapılacak olan alan için proje yarışması düzenledik ve 30.12.2016 tarihinde yarışma sonucunu duyuracağız” dedi.

Ayrıca konularında uzman Ege Üniversitesi Zir.Fak. Zooteknik Böl. Apiterapi ve Arıcı Uzmanı Prof.Dr. Banu Yücel Apiterapi sağlık merkezi projesi ve arı ürünleri ve insan sağlığı konulu sunumu ile apiterapinin önemini anlattı. 

Jeofizik Mühendisi Hakan Beyaz İçmeler Ilıca Şifalı su projesi, Hemithea projesi ile ilgili bir sunum yaparak, Marmaris’e jeotermal suyun kazandırılmasının teknik açıdan mümkün olacağını açıkladı.  Şifalı suların daha çok volkanik bölgelerde olduğunu söyleyen Beyaz, İçmeler’de ki bölgenin de yoğun bir volkanik bölge olduğunu ve bu suyun sağlık açısından Marmaris’in simgesi haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

İlçe tarım Müdürü Nejmettin Kaya Marmaris’te  Arıcılık hakkında sunum gerçekleştirdiler.

Kapanış konuşmasını yapan Muğla Valisi Amir Çiçek; Marmaris Ticaret Odasına yaptığı çalışmalardan dolayı çok teşekkür etti. Marmaris için elinizde çok değerli projeler bulunduğunu Marmaris’in 12 ay turizme geçebilmesi için bu projelerin gerçekleşmesi yönünde her türlü çalışmayı yapacaklarını ve destekleyeceklerini ifade etti.

 

Çiçek; Marmaris’te tarih yıllar önce bize sağlık turizminin ve şifalı suyun ne kadar önemli olduğunu sunmuş ve şimdi de bizim en kısa sürede sondaj çalışmalarına başlayarak, başlatarak bu değerli ılıca suyunu Marmaris’e kazandırmalıyız dedi. Ekonomik değerlere katkısı tartışılamaz diye belirtti. Balımızı ise marka yaparak kalitesini artırarak dünyaya tanıtılmalıyız ve coğrafi işarette yerini aldırmalıyız. Odamızın projesi olan Apiterapi merkezi kurulumu ile Marmaris’i apiterapi merkezi haline getirelim be bunun için Osmaniye Köyünü merkez seçerek; projeyi başlatmalı ve dünyaya duyurmalıyız. Değerlerimizi açığa çıkartmalı dinamik hale gelmeliyiz, unutmayalım ki güç bizde dedi.

Çiçek;  Marmaris’teki kültürel turizmi hayata geçirecek olan projelere de destek verelim. Kazıları yapalım. O eserleri gün yüzüne çıkaralım. Gerekirse açık müze haline getirelim. Çok zengin eserler var. Bu çalışmalarından dolayı da Marmaris Ticaret Odası’na çok teşekkür ediyorum. Bu konuda her türlü desteğe hazır olduğumu bilmenizi istiyorum. Bu projeler için gerekirse bakanlığa kadar gidelim. Tarihi bu kadar eskiye dayanan bir medeniyet yok. Yerin altıda üstüde zengin. Marmaris isim yapmıştır ancak daha ortaya çıkmamış hazineleri var” şeklinde konuştu.

 

Çiçek konuşmasının devamında; “ Marmaris Ticaret Odası’nın Cumhuriyet Şehitleri ve 15 Temmuz Demokrasi Parkı projesi bizi gururlandırdı. 15 Temmuz şehitlerimizin unutulmaması için büyük önem taşıyor.  Marmaris’te yetkililer olarakta Marmaris’te verdiğimiz iki şehidimizin de adını en iyi şekilde yaşatıyoruz.  Marmaris Ticaret Odası yapacak olduğu bu park sayesinde de 15 Temmuzdaki kahramanlığı somutlaştırmış olacaktır.