“Marmaris Cumhuriyet Şehitleri ve 15 Temmuz Demokrasi Parkı” proje sonucu

Tuesday, 10.01.2017

Marmaris Ticaret Odasının  sosyal projesi olan “Marmaris Cumhuriyet Şehitleri ve 15 Temmuz Demokrasi Parkı” anıtının proje tasarım yarışmasının 28.12.2016 günü seçici jürinin değerlendirmesi neticesinde almış olduğu kararla birincisi belirlenmiştir. Birinci gelen Mimar Deren UYSAL’ın projesinin ödül ve tanıtım programı bugün Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Belediye Başkanı Ali Acar, Odamız Meclis Başkanı Ali Kansu, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, Muğla Büyükşehir Bel. Temsilcisi, Milli Parklar Müdürlüğü, kurum ve kuruluşlar katılımı ile odamızda gerçekleşmiştir.

Yönetim kurulu başkanımız Mehmet Baysal açılış konuşmasında;

Ülkemin birlik ve bütünlüğü için, Türkiye Cumhuriyetinin ilalebet yaşaması için sadece dün ve bugün değil ,halen daha şehit veren bir milletin evlatları olarak bu anıt sadece dünün değil

Demokrasinin, Türkiye Cumhuriyetinin ilalebet yaşamasının anıtıdır. Bu ülkenin varolması ve yaşatılması adına canlarını veren tüm vatan evlatlarının anıtıdır. Şu iyi bilinmelidir ki , iç ve   dış mihraklar bu vatanı bölemeyecektir.Ulu önder ATATÜRK’ün kurduğu Türkiye  CUMHURİYETİ ilalebet yaşayacaktır.Ecdadımız gibi bizde Türkiye CUMHURİYETİ için TEK BAYRAK,  TEK VATAN, TEK ULUS, oluşunu ilalebet sürdürmesi için canımızı vermeye hazırız.

Bu anıt T.C’nin sonsuza dek yaşayacağının var olacağının sembolüdür
Proje Milli Parklar Genel Müdürlüğünce uygun bulunup     onandıktan sonra yapım aşamasınageçecektir. Bu projeyi biz MTO olarak tek başımıza yapamazdık diğer projelerimizde olduğugibi bize destek veren Sn. Milletvekilimiz Nihat Öztürk, Milli parklar Genel Müdürümüz Sn. Nurettin Taş  ve Marmaris Milli Parklar Müdürü Sn. Fikret Çatalkaya’ya teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Ülkeme ve Marmaris’imize hayırlı olması dileğiyle” diye ifade etti

“Marmaris Cumhuriyet Şehitleri ve 15 Temmuz Demokrasi Parkı” Aktaş mevkiinde, eşsiz güzellikteki koy ve ormanlık alanın arasında kalan cennet köşede ölümsüzleşecek. Marmaris Ticaret Odası ve diğer kurumlarla birlikte yürüteceğiz bu anlamlı projemiz; . Bakanlığa gönderilecek ve onandıktan sonra en kısa sürede çalışmalara başlanacak ve Marmaris için kazandırılacaktır.