Atatürk'ün Marmaris'e gelişinin 82. yıldönümü kutlandı

Thursday, 23.02.2017

ULU önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Marmaris’e gelişinin 82. yıldönümü törenle kutlandı.
Marmaris İlçe Kaymakamlığı'nca düzenlenen törenle, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kentte gelişinin yıldönümü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla sürdü. Törende resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törende odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, meclis üyelerimiz ve odamız personeli katıldı.
Emekli Astsubay Erol Uysal, tören kapsamında yaptığı konuşma yaptı. Törende Marmaris Ticaret Odası tarafından  zeybek gösterisi düzenlendi. Zeybekler, gösterilerin sonunda ellerinde 'Paşam Hoşgeldin' yazılı bir pankartla Atatürk anıtı önünde kalabalığı selamladı. Tören kapsamında Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bandosu, Atatürk'ün sevdiği ve O'na yazılmış marşlardan oluşan mini bir konser verdi. Meydanda düzenlenen törenin ardından, Marmaris Ticaret Odası Atatürk fotoğraflarından ve Marmaris'e geldiği Gülcemar vapurun maketinden oluşan bir de sergi ile Marmaris Kültür merkezinde halkın beğenisine sunuldu.