TÜRKİYE’DE İLK SAVAŞ TANKI DALIŞ TURİZMİNE KAZANDIRILDI.

Monday, 08.05.2017

MARMARİS ilçesinde Genelkurmay Başkanlığı’ndan hurdaya çıkarılan 1941 yapımı savaş tankı, dalış turizmini geliştirmek amacıyla batırılıyor. M48 A5 T1" adlı tank, Konya'daki askeri üsten karayoluyla Marmaris'e getirildi. Savaş tankı 2'nci Dünya Savaşı'nda hizmet etmiş, askeri de uzun yıllar görev yaptırıldıktan sonra hurdaya ayrılmıştır.

Projeyi hazırlayan Marmaris Ticaret Odası ve Marmaris Dalış Merkezleri Derneği işbirliği ile dalış turizmini geliştirmek amacıyla Genelkurmay Başkanlığı’ndan alınan hibe izni ile hurdaya çıkarılan gemiyi Marmaris keçi adası Limanı’na sorumlu ekiplerin ve dalgıçların yardımıyla güvenli bir şekilde batırılacaktır.

 

Marmaris’in muhteşem bir denize sahip olduğunu ancak su altı ve su üstü sporlarında oldukça yeteri kadar faydalanamadığını ifade eden MTO YK Başkanı Mehmet Baysal  “Bunları geliştirmek için ‘Neler yapabiliriz’ diye düşünürken, araştırmalarımızı yaparken Genelkurmay Başkanlığı’ndan hurdaya çıkmış bir gemiyi tarafımıza hibe edilmesi için valiliğimiz aracılığıyla talepte bulunduk” dedi. Dalış Merkezi Derneği ile yapmış olduğumuz işbirliği sonucu, taleplerinin kabul edilerek gemi yerine ellerinde bulunan bir savaş tankını hibe işleminin gerçekleşmesinden son derece mutluluk duyduklarını ve amacımız Marmaris’te alternatif turizmine ve dalış turizmine katkı sunmaktır. Yakında Alınacak izinlerle kısa süre içinde Marmaris Körfezi'nde belirlenen beş noktadan birinde savaş tankı dalış turizmi için batırılacaktır" dedi.

Marmaris Dalış Merkezleri Derneği Başkanı Tuncer Uysal Marmaris Ticaret Odası ile gerekli kurumlarda ilgili çalışmalarımızı da tamamlayarak çeşitli deniz tabiatına yuva yapmak, pek çok canlıya ev sahipliği yapmak üzere ve Marmaris dalış turizmine katkıda bulunmak üzere bir savaş tankını denize batıracağız. Bu Türkiye’de bir ilk olacaktır. Yabancı ve yerli misafirlerimiz bu tankın batırıldığı bölgeye çok rağbet gösterecektir ve Marmaris’te alternatif turizmin gelişmesine destek olacaktır; diye ifade etti.