APİTERAPİ MERCEK ALTINDA

Thursday, 17.08.2017

Apiterapi: Arı ve arı ürünleri kullanılan tedavi yönteminin adıdır. Odamız tarafından organize edilen iş geliştirme ziyareti kapsamında dünyada hızla yaygınlaşan bu tedavi yönteminin bölgemizde uygulanabilirliliği incelemek üzere oluşturulan heyet Romanya'nın Bükreş şehrinde.
2014 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından 'alternatif ve tamamlayıcı tedavi yöntemi' olarak kabul edilen apiterapi uygulamaları Bükreş'te İlçemiz Sağlık Otoritesi tarafından ziyaret kapsamında incelenmektedir. Bu tedavi yöntemi uygulamalarının incelenmesi, bölgemizde hayata geçirilecek klinik ve tedavi merkezlerinin oluşmasına altyapı sağlayacaktır.
Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, Odamız Danışmanı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, İlçe Tarım Müdürü Nejmettin Kaya, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Töreyenler, Ahu Hetman Hastanesi Müdürü ve Meclis Üyemiz İ.Tayfun Şentop, Özel Marmaris Hastanesi Başhekimi Ünsal Aybek ve Odamız Dış Ticaret Birimi Sorumlusu Yılmaz Yorulmaz'dan oluşan heyet iki günlük iş geliştirme ve inceleme ziyaretinin birinci gününde Apiterapi Kliniklerini ziyaret ederek uzmanlardan bilgi aldılar.