CUMHURİYET BAYRAMI'MIZ KUTLU OLSUN

Sunday, 28.10.2018

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş öyküsü, dünyadaki emsalsiz kurtuluş hikâyelerinden biridir. 1919 yılından 1923 yılına kadar devam eden ve bir milletin yeniden doğuşunu sağlayan Milli Mücadelemiz, Gazi Mustafa Kemal Paşa’mızın bizlere armağan ettiği Cumhuriyet ışığını yakan ilk alevdir. Bizim en vazgeçilmez değerimiz olan Cumhuriyet, karakterimize ve milletimize en uygun olan yönetim şeklidir. 

Cumhuriyet, bir ülkenin tam bağımsızlığıdır, eşitliğidir, uygarlığıdır. Milletimizin sahip olduğu gücü ve kudreti ortaya koyan, onu karanlık zihniyetlerden uzak tutan aydınlığıdır. Cumhuriyet bizlere küresel bir dünyada söz sahibi olma hakkı sağlamıştır. Dünya devletleri içinde yer alarak, Türk milletinin gücünü ve adını her sahnede duyurmamızı ve ulusumuzun söz sahibi olmasını sağlamıştır. 

95. yaşını kutladığımız Cumhuriyet çınarının kökleri Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılmış ve bizler tarafından yeşertilmekte, her geçen gün daha da büyütülmektedir. Ata’mızın mirasına sahip çıkmak, onu korumak bizim en birinci görevimizdir. Her yetişen yeni nesile Cumhuriyet duygusunu yaşatmak ve bu görevi devretmek vazifemizdir. 

Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi dileklerimle kutlar, ülkemize ve milletimize zeval gelmemesini dilerim.

 

Mehmet BAYSAL

Yönetim Kurulu Başkanı