95. YILINDA CUMHURİYET BAYRAMI'MIZ KUTLU OLSUN

Tuesday, 30.10.2018

Marmaris Ticaret Odası, 95. Yılında Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Atatürk Meydanı’nda yapılan kutlama törenlerine Odamız damgasını vurdu. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı ve MTO’nun Marmaris’e getirdiği Atatürk Kıyafetleri Defilesi büyük bir coşkuyla izlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu sene de Marmaris’te yoğun bir katılımla kutlandı. Bayram kutlamaları öncesi yapılan kortej yürüyüşü sırasında Odamız Meclis üyeleri ve personeli tarafından yaklaşık 50 metre uzunluğunda Atatürk ve Türk Bayrağı açıldı. Yürüyüşün en dikkat çeken kısmı olan bayrağımız Marmarisliler tarafından sevinçle izlendi. Yürüyüşün ardından gösteriler başladı.  

Soğuk hava ve geç saat olmasına karşın defileyi merakla bekleyen Marmaris halkı, gösteriyi büyük bir coşkuyla izledi. 3 yıldır defilenin gösterimi için görüşmeler yapan MTO, bu yıl Atatürk Kıyafetleri Defilesi’ni Marmarislilerle buluşturdu. Gösteride Atatürk’ün giydiği savaş ve sivil kıyafetlerinden, dönemin kadın ve erkeklerinin giysilerine de yer verildi. Dönemin şartlarını da anlatan bir sunum ve anlatım eşliğinde yapılan defile Marmarislilerce dakikalarca alkışlandı.

Defile sırasında yapılan vals ve zeybek gösterisi coşkuyla izlendi. Zeybek gösterisi Marmaris halkı tarafından ısrarla istenince tekrar oynandı. Gazi Mustafa Kemal Paşa’mızın anılarının yâd edildiği bu defile sonrasında Odamız Meclis üyeleri ve personeli defile ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.