ODAMIZ, GENEL SEKRETERLER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

Friday, 07.12.2018
Marmaris Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından  6-8 Aralık tarihlerini kapsayan ve İtalya'nın Roma şehrinde yapılan Genel Sekreterler Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. Odamız Genel Sekreteri Taşkın Baykara'nın katıldığı toplantıda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, camia olarak başarının arkasında birlik ve beraberliğin yattığına inandıklarını hatırlatırken, “Biz bir araya geldik, bir arada durduk ve birlikte çalıştık. Eller çoğalınca işler hafifledi, başarı geldi. Burada bizim için sihirli kelime ‘birlik’. Bizler; üyelerimizle, genel sekreterlerimizle, çalışanlarımızla, Oda ve Borsa Başkanlarımızla, büyük bir aileyiz” dedi.​

Oda ve borsaların bugün şehirlerin en önemli kurumları, ekonominin ana aktörü konumuna geldiğinden söz eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, artık ekonomiyle ilgili her konuda, oda-borsalarımızın görüşü, önerisi alındığını ve dinlendiğini anlattı. Oda ve borsalarımız, uluslararası projelere imza atar hale geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu “Yurtdışından kaynak temin ediyor, Avrupa Odalarıyla birlikte çalışmalar yapıyorsunuz. 269 Oda ve Borsamız, uluslararası kriterlere göre akredite oldu. Yani Avrupa’nın en iyi odalarıyla, aynı hizmeti, aynı kalitede verir hale geldiğini kanıtladılar. Elbette hedef, 365 Oda-Borsamızın da akredite olması. Zira bu, hem oda/borsanızın, hem de sizlerin büyük itibar kazanması demek. Bunu da başaracağınıza inanıyorum” diye konuştu.