BURASI MARMARİS BURADA İŞ VAR!

Wednesday, 27.03.2019

 

           Marmaris Ticaret Odası’nda (MTO) 27 Mart tarihinde düzenlenen Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda, İstihdam Seferberliği 2019 Teşvikleri anlatıldı. MTO üyelerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıya, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muğla İl Müdürü İlkay Türkoğlu, SGK Muğla İl Müdürü Ahmet Ekecan, İŞKUR Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, SGK Marmaris İlçe Müdürü Zennur Karademir katıldı.

          MTO Meclis Başkanı Nurgül Candan ve Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Mutlu Ayhan’ın ev sahipliğinde, MTO Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıda, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan İstihdam Seferberliği 2019 Devlet Teşvikleri anlatıldı. Marmarisli işverenlerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı sırasında, 2019 yılı içerisinde işverenlere hazırlanan teşvik paketleri ve bunların işletmelere olan faydalarının anlatıldığı bilgileri içeren konuşmalar yapıldı.

 İSTİHDAM HİZMET KALİTESİNİ DOĞRUDAN ARTIRIR

 

          MTO Başkanı Ayhan, konuşmasında öncelikle çıkartılan teşviklerin dikkatle incelenmesi ve mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti. Bu teşviklerin özellikle yaklaşan turizm sezonunda işverenler için kaçırılmaması gerektiğini belirtti. “Burası Marmaris Burada İş Var” sloganıyla teşviklerin öne çıkan maddelerinden bahseden Başkan Ayhan, özellikle 3 ay boyunca istihdam edilen personelin ücret, sigorta primi ve vergisinin devlet tarafından karşılanacağına dikkatleri çekti. Yararlanacakları bu teşviklerle birlikte turizm sezonunda iş gücü maliyetinin düşeceği, bu sayede artan istihdamla birlikte Marmaris’te hizmet veren mekanların kalitesinin yüksek oranda artacağını ifade etti. Başkan Ayhan konuşmasında; bürokratik prosedürlerin asgari düzeye çekildiğini ve bu sayede herkesin hızlıca faydalanabileceği bu teşviklerin, turizm sezonu öncesinde önemini bir kez daha vurguladı.

MARMARİS’E 2018 YILINDA 11 MİLYON TEŞVİK

 

         Toplantı sırasında konuşma yapan İŞKUR ve SGK Muğla İl Müdürleri ise; yine teşviklerden bahsederken, işletmelerle birebir görüşmeler de yaptıklarını söyleyerek, detaylı bilgi almak isteyen üyelere davette bulundu. İstihdam Seferberliği kapsamında ilgili tüm kurumların işverenlerin ekonomisini rahatlatmak amacıyla önemli çalışmalarda bulunduklarına dikkat çeken İŞKUR Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyer, muhasebe ve insan kaynakları departmanlarının teşviklerin anlatıldığı internet sayfasını dikkatle incelemeleri gerektiğini belirtti. Muğla Bölgesi’ne geçtiğimiz yıl personel teşvikleri için yapılan devlet yardımlarının yaklaşık 200 milyon TL tutarında olduğunu söyleyen Sarıyer, Marmaris için bu rakamın 11 milyon TL olduğunu açıkladı. Yeni teşviklerle birlikte geçtiğimiz yıla oranla yükselme beklediklerini sözlerine ekledi.