MARMARİS’E YERLİ TURİST DESTEĞİ

Monday, 08.06.2020

2020 yılı başından bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sonrasında turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar yeni pazar arayışlarına yöneldi. Sektörde uzun yıllardır faaliyet gösteren Diana Seyahat Acentesi, Touristica firmasını satın alarak yerli turisti Marmaris’e getirmeyi planlıyor.

Geçtiğimiz gün, Marmaris turizm hareketliliğini artırmak ve sektöre katkı sağlamak için Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı S. Mutlu Ayhan, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Diana Travel firmasının bölge müdürleri Medet Güngör, Zeynep Yaman ve Özgür Ertem, bir araya geldi. Sektörün dinamiklerinin değerlendirildiği toplantıda, yurt dışı uçuşlarının askıya alınması ve pek çok destinasyonun iptal edilmesi sebebiyle, iç pazardaki canlılığı artırmak görüşmeler yapıldı. Uzun yıllardır yurt dışı pazarında faaliyet gösteren Touristica adlı seyahat acentesini bünyesine katan Diana Travel firmasının, yurt içi pazarda faaliyet göstermek amacıyla yaptığı bu satın almanın gerçekleşmesiyle birlikte Marmaris pazarını yerli turiste daha çok tanıtmayı hedefliyor. Touristica çağrı merkezi personeli ve rehberlerini bölgemizi daha yakından tanımaları için Marmaris’e getiren acente, özellikle 2020 yaz sezonu için yerli turiste ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Marmaris’in iç pazardaki hak ettiği payı henüz yakalayamadığını söyleyen Diana Travel Bölge Müdürü Medet Güngör; bu aşamada hem Marmaris için hem de iç pazar misafirleri için büyük fırsatlar olduğunu ve Marmaris’in hak ettiği payı alması için gerekli potansiyeli taşıdığını ifade etti.

MTO Başkanı Ayhan; Marmaris’in turizm sektörü için pandeminin yayılmaya başladığı tarihten itibaren tüm kurumların iş birliği halinde olduğunu belirtti. Ayhan, Marmaris’te faaliyet gösteren büyük konaklama tesislerinden, küçük işletmecilere kadar herkesin hızlı bir şekilde bu sürece adapte olduğunu ve tüm iş yerlerinin alınması gereken önlemlere büyük hassasiyet gösterdiğini ifade etti. Marmaris Belediye Başkanı Oktay; salgın sürecinden tüm dünyada olduğu gibi Marmaris’in de etkilendiğini fakat yapılan çalışmalar neticesinde bu süreci birçok bölgeden çok daha az sıkıntı ile atlatmaya çalıştığını söyledi. Marmaris’i tercih edecek olan misafirlerin endişe etmeden geçirebilecekleri bir tatil için belediye olarak hazırlandıklarını dile getirdi. Yapılan değerlendirme ve çalışma toplantılarında, plaj kullanımı gibi birçok sosyal alanda yığılmalarına izin vermeyecekleri yönünde tedbirler alındığını vurguladı.

ARABALI TATİLCİLER İÇİN MARMARİS AVANTAJI

GETOB Başkanı Bülbüloğlu; Marmaris’e araba ile erişim imkanının çok rahat olduğunu söyleyerek  bu sayede iç pazarda önemli ivme kaydedileceğini söyledi. Gelecek olan misafirlerin gönül rahatlığı ile tatillerini yapabilmeleri için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak tüm plajların dizenlendiğini belirtti. Yabancı turist ağırlıklı hizmet veren Marmaris’in, İngiliz turistlerin buraya gelmesine aracılık eden acentelerin salgın öncesinde de hijyen, gıda güvenliği gibi birçok konuda sıkı denetlendiğinin altını çizerek, birçok tesisin zaten bu önlemleri yıllardır aldığını ve salgına karşı alınması gereken önlemlere kolayca uyum sağladıklarını söyledi.