KONTROLLÜ NORMALLEŞME SÜRECİNDE DİKKATLİ OLACAĞIZ

Friday, 12.06.2020

Marmaris Belediyesi tarafından 11 Haziran tarihinde Armutalan Kültür Merkezi'nde düzenlenen Pandemi Kapsamında "Konaklama Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci" adlı bilgilendirme toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan katıldı. Toplantı sırasında konuşma yapan Başkan Ayhan, Odamız çalışmalarından bahsederek katılımcılara bilgi verdi. 

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Ayhan, bir süredir tüm sektörler hakkında yayınlanan genelgelerin, tüm iş yerlerinde bulundurulması gereken afişlerin, restoran-kafe-deniz turizmi araçları ve tesislerinde bulundurulması gereken hijyen, gıda güvenliği, haşereyle mücadele protokolleri, doldurulması gereken ateş ölçüm, temizlik, müşteri kabul formları gibi evrakların taslaklarını hazırlayarak üyelerine dosya olarak teslim ettiklerini belirtti. Toplam 1100 konaklama sektörü işletmecisi ve çalışanına zorunlu hijyen eğitimini canlı yayında vererek bu süreçte en çok ihtiyaç duyulan çalışmayı yaptıklarını söyledi. 

Başkan Ayhan; "Çıkan tüm genelgeleri günü gününe takip ediyoruz ve sizlere duyurmaya devam edeceğiz. Biraz önce bahsettiğim konaklama süresinde misafirde görülebilecek olası corona vakalarında tesisi hukuki olarak koruma altına alacak bir kanun oluşturulması konusunu TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na bizzat ilettim. Başkanımız ilgili bakanlıklar nezdinde çalışmalarını sürdürüyor. Kısa Çalışma Ödeneğinin 3 ay daha uzatılması, işyeri kiraları konusunda devletin mal sahibi ile kiracı arasında arabuluculuk sağlayacak bir düzenleme getirmesi, turizm bölgelerindeki tüm işyerleri için elektrik faturalarındaki verginin kaldırılması, yöremizde faaliyet gösteren tüm sektörlerin mücbir sebep kapsamına dahil edilmesi, turizmciye “0” faizli KOSGEB Acil Destek Kredisi sağlanması, mevcut kredilerin, vergilerin, sigorta prim ödemelerinin 2021 Haziran’ına ötelenmesi bizzat ilettiğim ve takip ettiğim konular arasında" şeklinde konuştu.