MARMARİS ÇAM BALI REKLAM TABELALARI YERİNİ ALDI

Friday, 19.06.2020

Geçtiğimiz yıl coğrafi işaretini alarak benzersizliğini kanıtlayan Marmaris Çam Balı’nı bir dünya markası yapmak için Marmaris Ticaret Odası olarak tanıtım çalışmalarını sürdürmeye devam ediyoruz. Yapımı MTO bütçesinden karşılanan, Çetibeli Mevki’nden Marmaris’e geliş rotasında Türkçe ve İngilizce olarak tasarlanmış doğaya uyumlu ahşap malzemeden yapılan 3 adet reklam tabelası, geçtiğimiz gün montajı yapılarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

 

 Türkiye’nin en büyük Çam Balı üreticisi Marmaris, uluslararası platformda farkındalık yaratmak ve Marmaris Çam Balı’nı markalaştırmak adına uzun yıllardır uğraş veren Marmaris Ticaret Odası (MTO) geçtiğimiz Kasım ayında coğrafi işaretini almıştı. Tadı, dokusu ve kokusu ile emsallerinden ayrılan Marmaris Çam Balı, içeriğinde bulunan besin maddeleri ve lezzetinin benzersizliği nedeniyle kendi coğrafi işaretini almaya hak kazanmıştı. Marmaris turizm sektörünün yerli yabancı turist portföyünde tercih edilirliğinin artması ve Marmaris Çam Balı’nın bir dünya markası olması yönünde aralıksız çalışmalar yürüten MTO, tüm dünyayı etkisine alan koronavirüs sebebiyle turizm sektörü tanıtım çalışmalarının sekteye uğramasına fırsat vermeyerek çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Maliyeti tamamen MTO bütçesinden karşılanan, doğaya zarar vermeyecek ahşap malzemeden, 2 farklı dilde hazırlanan 3 farklı tasarımda reklam tabelası geçtiğimiz gün İlçe Kaymakamlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından belirlenen güzergahlara yerleştirildi. Çetibeli’nden Marmaris’e geliş rotasında yer alan reklam tabelaları, Marmaris’in eşsiz doğası içerisinde “Marmaris Çam Balı ve Coğrafi İşareti” tanıtımı yaparak gelen ziyaretçileri karşılıyor.

 

 Marmaris ve Marmaris Çam Balı tanıtımı hususuna büyük önem vererek reklam tabelalarının güzergâh seçiminde süreci hızlandıran Marmaris Kaymakamımız Sayın Ertuğ Şevket Aksoy ve İlçe Orman İşletme Müdürümüz Şükrü Akın Ünler’e, ayrıca Marmaris Çam Balı Coğrafi İşareti sürecinde büyük emekleri bulunan MTO 3. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal’a katkıları ve özverili yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.